keskiviikko 24. joulukuuta 2014

Luukku 24: Jouluhalko



 

Herkullista ja iloista Joulua!


Viimeisestä luukusta löytyy vakio joulukahvipöytämme herkku Jouluhalko. Resepti on alkuaan Valion, jota olen soveltanut hiukan, välillä enemmän, valillä vähemmän...jo pelkästään maustetun rahkan vaihtamisella Jouluhalkoon saa eri makuja.



Jouluhalko
10 annosta

Pohja
4 munaa
1 1/2 dl sokeria
4 rkl vehnäjauhoja
3 rkl perunajauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

Täyte
1 1/2 dl luumumarmeladia tai kirsikkahilloa
2 dl kuohukermaa
2 prk  ( a' 200 g) maustettua rahkaa  esim. Tiramisu, Luumu-Kaneli

Koristeluun kaakaojauhetta, säilykekirsikoita

Vaahdota munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet varovasti vaahtoon. Kaada uuniipellille leivinpaperin päälle. Paista 225 asteessa n. 7 minuuttia.

Kumoa kypsä pohja sokeroidulle leivinpaperille ja jäähdytä. Levitä marmeladi. Vaahdota kerma. Lisää vaahtoon rahkat. Mausta halutessasi vaniljasokerilla. Levitä puolet täytteestä pohjalle ja kääri rullaksi. Jätä saumapuoli alalpuolelle. 

Leikkaa molemmista päistä noin 10 cm:n pala pois. Nosta pitkä osa tarjoiluastialle ja muotoile paloista "oksatyngät" ja asettele ne rullan päälle ja sivuille. Levitä loppu täyte pinnalle. Vedä haarukalla puunkuorta muistuttavat kuviot kuorrutukseen. Siivilöi päälle kaakaojauhetta ja koristele kirsikoilla.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti