keskiviikko 17. joulukuuta 2014

Luukku 17: Valkosuklaafudge


Kiva joululahja vinkki päikyn tädeille tai koulun opettajille on Valkosuklaafudget. Ja ainahan voi ilahduttaa myös itseä herkuilla. Ohje tähän herkkuun löytyy seitsemännestätoista luukusta.






Valkosuklaafudge

(noin 15 kpl)

400 g valkosuklaata 

1/2 prk (noin 200 g) kondensoitua maitoa 
kuivattuja mansikoita 

Mittaa kattilaan paloiteltu valkosuklaa sekä kondensoitu maito. Kuumenna miedolla lämmöllä niin, että suklaa sulaa. Sekoita massaa koko ajan. Kaada massa pieneen vuokaan tai kevyesti öljyttyihin jääpalamuotteihin. Ripottele päälle kuivattuja mansikoita. 


Massan kovettuminen vie hetken, joten anna massan rauhassa viilentyä. Itse käytin massan pakastimen kautta. Jos teet isomman levyn, niin leikkaa se sopiviksi paloiksi jähmettymisen jälkeen. Pakkaa suklaafudget sellofaanipussukoihin, rasioihin tai lasipurkkeihin. Säilytä viileässä.




 

2 kommenttia:

  1. Näitä syödessä meinasi mennä kieli mukana. Kari

    VastaaPoista