Stollenkranssi
noin 30 viipaletta
- 2 1/2 dlmaitoa
- 2 ps (à 11 g ) kuivahiivaa
- 1 dl sokeria
- 3/4 tl suolaa
- 1 rkl kardemummaa
- 1 kananmuna
- n. 9 dl vehnäjauhoja
- 150 g voita
30 g voita
1 rkl sokeria
1 rkl sitruunanmehua
1 levy (200 g) Pirkka rusina-hasselpähkinämaitosuklaata
1 tanko (200 g) mantelimassaa
Lämmitä maito 42-asteiseksi. Sekoita kuivahiiva pieneen määrään jauhoja. Lisää jauhoseos hyvin vatkaten maidon joukkoon.Sekoita joukkoon sokeri,
suola, kardemumma, muna ja osa jauhoista. Lisää taikinaan pehmeä rasva
ja alusta loput jauhot. Kohota taikina liinalla peitettynä lämpimässä
paikassa noin 20 minuuttia
Kauli taikina 30 x 70 cm kokoiseksi levyksi. Sivele taikinalevy rasvaseoksella. Ripottele päälle suklaarouhe ja mantelimassaraaste. Kääri taikinalevy rullalle pitkältä sivulta.
Nosta rulla pellille leivinpaperin päälle. Taivuta rulla kranssin muotoon. Leikkaa kranssiin noin sentin levyisiä viiltoja melkein pohjaan saakka. Taivuta viipaleet vuorotellen molemmille puolille. Kohota kranssi peitettynä noin puoli tuntia.
Paista leivonnaista 200-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla noin 15 minuuttia. Ripottele jäähtyneen kranssin pinnalle reilusti tomusokeria.
Sulata täytteeseen tulevaa
rasvaa hieman ja sekoita joukkoon sokeri sekä sitruunanmehu. Rouhi
suklaa karkeaksi rouheeksi. Raasta mantelimassa.
Kumoa kohonnut taikina
jauhotetulle pöydälle ja painele ilmakuplat pois.
Kauli taikina 30 x 70 cm kokoiseksi levyksi. Sivele taikinalevy rasvaseoksella. Ripottele päälle suklaarouhe ja mantelimassaraaste. Kääri taikinalevy rullalle pitkältä sivulta.
Nosta rulla pellille leivinpaperin päälle. Taivuta rulla kranssin muotoon. Leikkaa kranssiin noin sentin levyisiä viiltoja melkein pohjaan saakka. Taivuta viipaleet vuorotellen molemmille puolille. Kohota kranssi peitettynä noin puoli tuntia.
Paista leivonnaista 200-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla noin 15 minuuttia. Ripottele jäähtyneen kranssin pinnalle reilusti tomusokeria.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti