maanantai 1. joulukuuta 2014

Luukku 1: Omena-päärynäglögi


Tänään on juuri se päivä, kun saamme vihdoin avata ensimmäisen luukun joulukalenterista. Myös minä halusin joulukalenterin, joten päätin tehdä sen tänne blogiin, keräsin jouluisat suosikkireseptini ja muutaman uuden reseptin, joita valmistan tämän kuun aikana eli se tarkoittaa blogipäivitystä jokaiselle päivälle jouluaattoon asti. 

Joulukalenterin luukuista tulee löytymään reseptejä jouluisiin leivonnaisiin, ruokiin ja muihin herkkuihin, myös  jokunen idea tai vinkki joululahjoihin. Ensimmäisestä luukusta löytyy joulutunnelmaan virittävä itsetehty Omena-päärynäglögi. Ohje on minullekin uusi tuttavuus, se on mukavan mausteista muttei kuitenkaan liian  vahvaa.


Omena-päärynäglögi

1 l Omena-päärynämehua
2 dl maustelientä
2-4 cl konjakkia / annos

Sekoita mehu ja maustelilemi. Kuumenna seos. Aikuisten juomaan voit lisätä tilkan konjakkia tai muuta alkoholia. Lisää sokeria halutessasi.


MAUSTELIEMEEN tarvitset
1 litran vettä, palan inkivääriä, 2 kanelitankoa, 3 tähtianista, 2 kokonaista kardemummaa (tai jauhetta suodatinpussissa), 1 rkl kokonaisia neilikoita (ja 2 dl rusinoita). Lisää vesi ja mausteet kattilaan. Keitä miedolla lämmöllä noin tunti. Jäähdytä seos ja siivilöi se. Säilytä mausteliemi jääkaapissa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti