torstai 12. kesäkuuta 2014

Broileri- voileipäkakku

Tämä ohje on yksi blogini suosituimmista ohjeistani...niinpä ajattelin päivittää uuden kuvan kakusta.

 Edit 23.7.2017 /Paperivuoka




Lupasin postata Broilerivoileipä- kakun ohjeen ja tässä se nyt tulee ;)  Kakku onnistui todella hyvin ja kaikki vieraat kehuivat sen maasta taivaiseen ja onnistunut se oli minustakin..vaikka ensimmäistä kertää sitä teinkin...eikä varmastikkaan ollut viimeinen kerta, sen verran maistuvaa se oli...ehkäpä jo ensi kesänä rippijuhlissa?!






BROILERIVOILEIPÄKAKKU
20 annosta


28 isoa paahtoleipäviipaletta
KOSTUTUS
n. 2 dl kanalientä
TÄYTE 1 
450 g marinoituja broilerifilesuikaleita
paistamiseen öljyä
1 punasipuli
3 dl majoneesia
1 prk (200g) kermaviiliä
TÄYTE 2
1 maustekurkku
1 punainen paprika
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 prk (150g) ranskankermaa
1/2- 1 dl hienonnettua persilijaa
KORISTELUUN
400 g Afrikan paprika- tuorejuustoa
1 dl ranskankermaa
ohuita broilerinleikkelitä 
sekä muuta mielen mukaan

Valmista ensin täytteet. Ruskista broilerinsuikaleet, anna jäähtyä ja hienonna ne. Kuori ja hienonna sipuli. Sekoita majoneesi, kermaviili, broileri ja sipuli keskenään.

Hienonna toisen täytteen aineet ja sekoita ne keskenään. Keitä vahvahko kanaliemi liemikuutiosta ja anna sen jäähtyä. Leikkaa leivistä reunat. Laita pöydälle pari pitkää kelmusuikaletta vierekkäin poikittain ja niinen päälle pari suikaletta pitkittäin. Laita niiden päälle vielä leivinpaperi. Kokoa kakku näiden päälle, jolloin se on helppo paketoida.




Nosta leivinpaperin kaksi paahtoleipää vierekkäin ja kolme paahtoleipää peräkkäin. Kostuta leivät kevyesti kanaliemellä ja levitä puolet broileritäytteestä. Lado päälle toinen leipäkerroa, kostuta ja levita kasvistäyte kokonaisuudessaan. Laita taas leipäkerros, kostuta ja loput broileritäytteestä. Lado vielä päällimmäiseksi kerrokseksi leipää ja kostuta se.

Kääri kakku tiukasti leivinpaperiin ja tuorekelmuun. Nosta jääkaappiin kevyen painon alle ja anna kostua seuraavaan päivään. Leikkaa kelmu ja leivinpaperi auki ja kumoa kakku varovasti tarjoilulautaselle. Notkista tuorejuusto ranskankermalla ja leivitä kakun päälle. Koristele haluamallasi tavalla.







Alkuperäinen kuva 12.6.2014



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti