lauantai 5. elokuuta 2017

Ihanan valkosipulinen Broileri-suppilovahvero-parmesan kastike


Pari viikkoa sitten Mansikka-aikaan pakaste piti tyhjentää marjojen tieltä ja sieltähän löytyi vielä pussillinen viimevuotisia suppiksia...voi ihanaa, sehän tarkoitti sitä, että meillä tehtäisiin sienikastiketta. Mutta ei mitä tahansa kastiketta, vaan valkosipulisista Broileri-suppis-parmesan kastiketta. Ohjeen olin bongannut kesän aikana Pinterestin ihmeellisestä maailmasta. Kastike maistui ihanan valkosipuliselta ja parmesan juusto teki siitä täyteläistä.








BROILERI-SUPPILOVAHVERO-PARMESAN KASTIKE
4 annosta

450 g broilerin fileitä
1 rkl oliiviöljyä
2 valkosipulin kynttä murskattuna
2 rkl persilijaa silputtuna
suolaa
mustapippuria
KASTIKE
4 valkosipulin kynttä murskattuna
suppilovahveroita (tai noin 200 g tuoreita herkkusieniä)
2 1/2 dl ruokakermaa
3/4 dl kanalientä
3/4 dl Parmesan juustoa raastettuna
mustapippuria
silputtua persilijaa
(suolaa)


Ota broilerin fileet lämpenemään 1/2 tuntia ennen paistamista. Sekoita oliiviöljystä, valkosipulimurskasta, persilijasta, suolasta ja pippurista tahna. Mausta broilerit tahnalla ja paista fileitä kullanruskeasksi 2-3 minuuttia per puoli. Laita fileet uunivuokaan ja uuniin 200 asteeseen 25-30 minuutiksi.Kun broilerit ovat kypsiä, viipaloi ne sopivan kokoiseksi suupaloiksi.

Valmista sienikastike. Pakasteesta otettuja suppiksia en punninnut mutta arvelisin että paketti tuoreita herkkusieniä riittäisi kastikkeen tekoon. Laita paistinpannulle palastellut sienet ja sekoittele niitä sen verran että niistä irtoaa nesteet. Lisää sitten ruokakerma, kanaliemi, parmesanraaste ja valkosipulimurska. Sekoittele ja anna kastikkeen kiehahtaa. Lisää paloitellut broilerit. Mausta pippurilla ja persilijalla. Keitä hiljalleen pari minuuttia. Maista ja lisää suolaa tarvittaessa.  Tarjoa valkosipulinen Broileri-suppiskastike pastan kanssa. Raasta Parmesania vielä kastikkeen päälle ja koristele persilijalla.










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti