torstai 4. joulukuuta 2014

Luukku 4: Pähkinäinen punajuuribrownie

Ihana Pähkinäinen punajuuribrownien ohje on neljännessä luukussa. Piiras on mehevän kostea, jossa  maistuu myös appelsiinin kuoriraaste. Helppo joulupöydän herkku tai mieluinen ruokalahja.




Pähkinäinen punajuuribrownie

noin 36 palaa
 
200 g taloussuklaata
200 g voita
1 ps (175 g) Pirkka pähkinäsekoitusta
1 appelsiini
4 kananmunaa
2 dl sokeria
1 pkt (500 g)Pirkka punajuuri-perunasosetta
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
Pinnalle
100 g taloussuklaata
1/2 dl vahvaa kahvia
1 rs (180 g) maustamatonta tuorejuustoa
1 dl tomusokeria
1 rkl appelsiininkuorta raastettuna
Koristeluun
1 ps (200 g)Pirkka suklaamanteleita -ja hasselpähkinöitä

Sulata paloiteltu suklaa ja rasva hyvin miedolla lämmöllä paksupohjaisessa kattilassa. Anna jäähtyä. Rouhi pähkinäsekoitus karkeaksi terävällä veitsellä. Raasta hyvin pestyn appelsiinin kuori ja purista puolikkaasta mehu. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita vaahtoon jäähtynyt suklaa-rasvaseos vähitellen. Sekoita joukkoon punajuuri-perunasose, pähkinärouhe ja vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Mausta taikina appelsiininmehulla ja -kuoriraasteella.



Levitä taikina uunipannulle (noin 30 x 36 cm) leivinpaperin päälle. Paista 175 asteessa uunin keskitasolla 35-40 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä. Pohja saa jäädä kosteaksi sisältä. Sulata suklaa kuorrutusta varten kuumaan kahviin. Sekoita sähkövatkaimella tuorejuustoon tomusokeri, appelsiininkuori ja jäähtynyt kahvi-suklaaseos. Levitä kuorrutus jäähtyneelle pohjalle. Rouhi suklaamanteli-hasselpähkinäseos karkeaksi rouheeksi ja ripottele kuorrutuksen pinnalle. Anna kuorrutuksen jähmettyä kylmässä. Leikkaa levy pieniksi neliöiksi.

 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti