perjantai 19. joulukuuta 2014

Luukku 19: Mureat pikkukorput


Joulu lähestyy...enään muutama yö...vietä kiireetön hetki teen ja Mureiden pikkukorppujen ja vaikka omien ajatusten seurassa. Onko parempaa? Ohje korppuihin löytyy yhdeksännestätoista luukusta.






Mureat pikkukorput
noin 30 kpl (15 sämpylää)

2 1/2 dl vettä
25 g hiivaa
1/4 dl siirappia
1 tl suolaa
4 dl kauraleseitä
4 dl vehnäjauhoja tai hiivaleipäjauhoja
100 g rasvaa

Päälle seesaminsiemeniä

Murenna hiiva kädenlämpöiseen  veteen. Lisää siirappi ja suola. Alusta jauhot ja kauraleseet taikinaan vähän kerrallaan ja lisää rasva. Vaivaa taikina notkeaksi, käsistä irtoavaksi. Laita taikina kohoamaan liinan alle noin puoleksi tunniksi.

Tee taikinasta pyöreitä pikkusämpylöitä. Voitele sämpylät vedellä ja ripottele pinnalle seesaminsiemeniä. Paista sämpylät uunin keskitasolla 200 asteessa noin 10 minuuttia. Halkaise sämpylät (haarukan piikillä keskustaa kohti työntäen) hieman lämpiminä. Asettele puolikkaat pellille leivinpaperin päälle ja kuivaa 100 asteisessa uunissa noin 3 tuntia.



Tarjoa korppuja hillon ja teen kera. Ne maistuvat myös jouluisten lisukkeiden, juustojen, kalojen ja kinkkusiivujen kanssa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti