tiistai 16. joulukuuta 2014

Luukku 16: Hedelmäinen joulukakku


Joulukalenterin kuudestoista luukku paljastaa Hedelmäisen joulukakun ohjeen. Kakku on suosikkikakkuni ja olen tehnyt tällä ohjeella kakkua niin kauan kuin muistan... teen kakun joka joulu, ilman sitä joulu ei olisi joulu. Olen tehnyt kakkua myös moniin myyjäisiin ja antanut niitä lahjaksi. Tänä vuonna kakusta nauttii oma perheeni :-)



Hedelmäinen joulukakku
24 palaa
200 g voita tai leivontamargariinia
2 dl sokeria
3 kananmunaa
80 g  pekaanipähkinöitä
50 g tummaa leivontasuklaata 
80 g (n. 10 kpl) kuivattuja pehmeitä aprikooseja
1 dl rusinoita
1 tlk (125 g) punaisia kirsikoita
1 tlk (227 g) ananasmurskaa
2-3 rkl konjakkia
3 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa 
 
Voitele ja korppujauhota noin 1,8 litran rengasvuoka. Rouhi pähkinät ja suklaa. Leikkaa aprikoosit ja valutetut kirsikat pieniksi paloiksi. Valuta ananasmurska.

Vaahdota rasva ja sokeri. Vatkaa munat yksitellen taikinaan. Lisää joukkoon pähkinät ja suklaa.
Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe ja kardemumma. Kääntele jauhojen joukkoon aprikoosit, rusinat ja kirsikat. Lisää jauhoseos, ananasmurska ja konjakki vuorotellen taikinaan varovasti sekoittaen. Lusikoi taikina vuokaan.

Paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 50 minuuttia. Tarkista kypsyys. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä.







Vinkki! Kakku mehevöityy ja säilyy viileässä useita päiviä. 



 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti