lauantai 13. joulukuuta 2014

Luukku 13: Paahdettu rypäle-punajuurisalaatti





Kolmannestatoista luukusta löytyy jouluinen Paahdettu rypäle-punajuurisalaatti. Se on juhlava alkuruoka tai lisäkesalaatti, joka maistuu kylmänä tai lämpimänä. Tutut maut saavat nyt ripauksen jotain uutta. Alkuperäinen ohje löytyy Pirkan ruokasivustolta.



Paahdettu rypäle-punajuurisalaatti


3-4 (500 g) punajuurta
4-5 (500 g) porkkanaa
n. 250 g tummia rypäleitä
n. 2 rkl öljyä
1/2 tl suolaa
1/2 tl timjamia
mustapippuria
1 pkt (125 g) sinihomejuustoa 
n. 3/4 dl (n. 40 g) pekaanipähkinöitä
1/2 ps (à 60 g) rucolaa
Kastike 
tummaa balsamietikkakastiketta 


Pese, kuori ja lohko punajuuret. Kuori ja suikaloi porkkanat. Huuhdo ja irrota rypäleet tertusta.
Mausta punajuuret ja porkkanat omissa kulhoissaan öljyllä, suolalla, timjamilla ja pippurilla. Kaada ne leivinpaperin päälle pellille omille puolilleen, jotta punajuuri ei värjää porkkanoita. Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia. Ota pelti uunista ja kääntele vihanneksia hieman lastalla. Lisää rypäleet punajuurten joukkoon ja jatka paistamista vielä noin 10 minuuttia.

Nostele punajuuret, rypäleet ja porkkanat laakealle tarjoiluvadille. Lisää paloiteltu sinihomejuusto, puolitetut pähkinät ( tällä kertaa korvasin pekaanipähkinät saksanpähkinöillä) ja rucola. Valuta päälle balsamietikkakastiketta. Tarjoa haaleana tai kylmänä.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti