sunnuntai 27. huhtikuuta 2014

Kaali-porkkanasalaatti


Kaali-porkkanasalaatti eli coleslaw ilman majoneesia on yksi suosituimmistani resepteistä ja siksi halusinkin päivittää siihen uudet kuvat. 

Edit 21.4.2018 Paperivuoka






Tässä ohjeessa maistuu kesä ja grilli. Kaali-porkkanasalaatti on ollut meidän perheen lempisalaatti jo vuodesta 2002. Sitä on tarjottu ainakin nuoremman tyttären ristiäisissä, tupaantuliaisissa sekä mieheni ja minun yhteisissä nelikymppisissä, sitä on nautittu kesällä ja talvella, sitä on syöty usein grilliruuan seurana mutta myös sellaisenaan...se on maistunut kaikenikäisille ja moni on sitä syötyään halunnutkin reseptin.







KAALI-PORKKANASALAATTI
6 annosta

1/2 kaali
2-3 keskikokoista porkkanaa
1 sipuli
KASTIKE
1/2 dl sokeria
1/2 dl etikkaa
1/2 dl rypsiöljyä
1 tl suolaa

Suikaloi kaali, raasta porkkanat ja silppua sipuli. Sekoita ne keskenään. Mittaa kattilaan sokeri ja etikka. Kiehauta ne siten, että sokeri sulaa ja lisää sitten suola sekä öljy, sekoita hyvin.

Kaada valmis kastike raasteiden joukkoon ja sekoita. Anna maustua vähintään 1 tunti (jos on kiire voit tarjota salaatin hetikin mutta maku on parhaimmillaan hetken maustumisen jälkeen). VINKKI!Salaatista irotaa nestettä, sen voi tarvittaessa kaataa pois. Tarjoa Kaali-porkkanasalaattia grilliruuan kanssa.



Juustohampurilainen & Kaali-porkkanasalaatti




  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti