perjantai 12. joulukuuta 2014

Luukku 12: Joulucookiet


Kahdennentoista luukun yllätys on toinen herkullinen pikkuleipäohje, Joulucookiet, nämä kuuluvat joulukahvipöytäämme yhtä olennaisesti kuin piparit tai Stollenkranssi. Tänä vuonna näistä herkuista saavat nauttia myös työpaikani tiimikaverit ♥





Tällä ohjeella leivot reilut cookiet, jotka taatusti vievät kielen mukanaan.

Joulucookiet
noin 30 kpl


100 g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
2 rkl vaaleaa siirappia
1/2 ps (100g) pehmeitä aprikooseja
2 dl pekaanipähkinöitä
100 g taloussuklaata
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
1/2 tl kanelia
1/2 tl inkivääriä

Leikkaa aprikoosit, pähkinät ja suklaa karkeaksi rouheeksi. Sekoita jauhoihin leivinjauhe ja mausteet.
Vaahdota rasva ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna. Lisää siirappi, jauhot ja rouheet. Sekoita taikina tasaiseksi.

Muotoile taikinasta noin 30 cm pituinen tanko. Kääri kelmuun ja anna kovettua jääkaapissa pari tuntia. Leikkaa taikinarulla terävällä veitsellä noin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Nosta ne pellille leivinpaperin päälle.

Paista 175 asteessa uunin keskitasolla 12-15 minuuttia, kunnes viipaleet saavat vähän ruskeaa väriä. Anna pikkuleipien jäähtyä ja kovettua pellillä.




 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti