sunnuntai 20. lokakuuta 2019

Aronia-Omena mehu

Aronian marjoista ja omenoista saa superterveellistä ja loistavan makuista mehua. Lainasin äidin mehumaijaa ja keittelein pari mehumaijallista mehua pakastimeen. C-vitamiinit ja flavonoidit on nyt pullotettu talvea varten - flunssakausi vapise!












ARONIA -OMENA MEHU

1 1/2 l aronian marjoja
6 l omenoita
3 1/2 dl sokeria


Kerrosta marjoja, lohkottuja omenoita ja sokeria mehumaijan marjaosaan niin, että päällimmäinen kerros on marjoja. Kuumenna koottua mehumaijaa, jossa alimmaisessa vesiosassa on vesisäiliö lähes täynnä vettä, melko suurella lämmöllä, jotta marjoista alkaa irtoamaan mehua hyvin. Laita mehunpoistoletkuun nipistin kiinni jottei maijasta ala valua mehua itsekseen.

VINKKI! Kun mehua alkaa valua kunnolla mehuosaan, kannattaa mehua laskea kattilaan ja kaataa se sitten marjojen päälle. Se auttaa mehua irtoamaan ja tasaa mehuerän makua.




Laske sitten mehunpoistoletkun kautta kuuma mehu kattilaan. Anna valmiin mehun jäähtyä ennenkuin kaadat sen  pakastettaviin muovipulloihin. Mehua voi nauttia pienen määrän ihan sellaisenaan C-vitamiinin lähteenä tai juoda laimentamalla sitä kuumalla tai kylmällä vedellä.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti