lauantai 28. syyskuuta 2019

Omena-luumuhillo

Itsetehtyä hilloa on vaikea päihittää. Tähän Omena-luumuhilloon käytetään yhtä paljon omenoita ja tuoreita luumuja. Mausteeksi sopivat kaneli ja yllätys, yllätys ihana timjami. Oman pihan luumut ovat upean liiloja (Sinikkaa), joten hillo sai niistä kauniin punaisen värin. Herkuttele Omena-luumuhillolla puuron tai pannarin kanssa.










OMENA-LUUMUHILLO

1 kg omenoita
1 kg luumuja
3 dl vettä
2 kanelitankoa
2 timjaminoksaa
1 kg hillosokeria

Paloittele luumut ja poista kivet. Poista omenoista siemenkodat ja pienistele omenat lohkoiksi. Laita hedelmät, vesi, kanelitangot ja timjaminoksaat kattilaan ja anna kiehua hiljalleen kannen alla 10-15 minuuttia. Lisää hillosokeria ja keitä vielä 10 minuuttia. Ota kattila liedeltä ja kuori vaahto huolellisesti. Soseuta sauvasekoittimella seos sileäksi. Kaada hillo lämpimiin, hyvin pestyihin tölkkeihin tai pakasta hillo pakastusrasioihin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti