sunnuntai 30. joulukuuta 2018

Kooste vuodesta 2018

Vuosi 2018 lähenee loppuaan ja on aika tullut muistella kulunutta vuotta. Blogi-vuoteen on mahtunut jälleen kerran uusia ihania reseptikokeiluja, leipomista ja kokkailuja, paljon herkuttelua, juhlia ja uuden opettelemista. Juhlittu on mm. blogin 5 v-synttärit, äidin 70 v.juhlat, esikoisen 18 v- juhlat ja kuopuksen peruskoulun päättyminen. Innostuin myös testailemaan vegaanista leivontaa ja raaka-kakkuleivontaa. Ja saimpa alkuvuodesta yhden leivontakuvani ´Vaalea kanelimutakakun` Leivotaan-lehteen lukijakuvaksi.
Isoin muutos blogin pidossa tänä vuonna on ollut kännykän vaihtuminen järkkäriin. Sen myötä olen opetellut käyttämään kameraa ja käynyt valokuvauskurssin sekä harjoitellut, harjoitellut ja harjoitellut valokuvausta. Olen myös itseopetellut stailaamaan kuvia. Kuvien ottaminen on ollut suunnitelmallisempaa ja reseptien testaaminen jo hiukan totisempaa työtä, onneksi ei kuitenkaan vielä liikaa, sillä suurin osa tekemistäni blogipäivityksien leivonta- ja ruokakokeiluista ovat ihan meidän perheen arkea. Blogini idea on edelleen hyväksi havaittujen reseptien kirjaaminen ylös tähän somekeittokirjaani. 

Ruokakuvien jakaminen Instagramissa on varmasti lisännyt blogini näkyvyyttä, koska sivujen katselut ovat lisääntyneet huimasti muutamasta sadasta pariin tuhanteen kävijään kuukaudessa. Myös IGn 1000 seuraajan raja on mennyt rikki loppusyksystä, josta olenkin hyvin onnellinen ja otettu. Kiitos siitä kaikille seuraajille 💗
Tässä tämän vuoden yhdeksän katsotuinta kuvaa instagramissa
#mybestnine #bestnine2018
Ja kuten kuvista näkyy hyvin kakkuvoittoinen on kuvasarja. 
 Tämän vuoden etsityin resepti on ollut Uunimunkit, jota on myös etsitty kaikista eniten blogini respteistä, peräti 4436 kertaa tähän menessä. Idean näihin herkullisiin ja pehmeisiin Uunimunkkien tekoon sain, kun näin Uunimunkkien reseptin Maku-sivustolla. Nämä Uunimunkit ovat kyllä maailman helpoimmat munkit jotka saa paistettua ilman upporasvaa ja jotka maistuivat taivalliselta. Suosittelen testaamaan 😊

Mutta sitten jo perinteeksi tulleeseen joka kuukauden katsotuimman reseptin ääreen. Edellisten vuosien kuvakoosteita voit käydä katsomassa täältä 20172016 ja 2015.

Tänä vuonna tammikuussa esikoinen tuli täysi-ikäiseksi ja juhlissa tarjottiin Kolmen suklaan-kakun lisäksi parasta ikinä tekemääni Vadelma-raakakakkua. Helmikuussa leivoin suolaisia Feta-paprika-aamiaismuffineita jotka maistuvat  aamupalan lisäksi myös välipalalla. Maaliskuussa tuli leivottua monta hyydytettyäkakkua, joista suosituin oli Mansikka-valkosuklaa-rahkakakku. Kakku on kauniin vaalenapunainen ja valkoinen, jota voi koristelulla muuttaa mielensä mukaisesti. Ohje on yksi suosituimmista ohjeistani. Huhtikuussa vietettin Pääsiäistä ja tämä Vanilja-valkosuklaa-juustokakku saikin koristeeksi suklaapupun ja pääsiäismakeisia.
Toukokuussa Vapun kunniaksi leivoin ihania ja suussasulavia Uunimunkkeja ja kesäkuussa tein muutaman tilauskakun kevään valmitujaisjuhliin mm. Mansikkakakkua ja Pätkisjuustokakkua. Heinäkuussa maistuivat mansikat ja mikä maistuisikaan mansikoiden kanssa paremmin kuin Mutakakku, eikä mikä tahansa mutakakku vaan vegaaninen. Tämän herkullisen Mutakakun kananmunat korvasin kaakaokaurajuomalla ja voin maidottomalla rasvalla. Elokuu oli taas mustikkakuu ja niimpä leipaisin täydellisiä Mustikka-juustokakkumuffineita. Tässä ohjeessa kaksi lempiherkkua, juustokakku ja mustikat yhdistetään yhdeksi herkkupalaksi. 
Tähän asti kaikki suosituimmat resptit ovat olleet leivontaohjeita mutta Syyskuu tekee poikkeuksen ja loistavan sellaisen. Täyteläinen Chili-kurpitsakeitto on yksi tämän vuoden lempikeitoistani. Lokakuussa leivontahommat jatkuivat ja Banaani-juustokakkupiiras vei kielen mennessään. Eritäin kokeilemisen arvoinen resepti. Marraskuussa joulu kolkutteli jo ovelle ja innostunkin testailemaan joululeivonnaisia. Nimipäivieni kunniaksi ilostutin työkavereita Puoloffeella joka piti sisällään puolukkaa, piparia ja kinuskia (karamellisoitua kondensoituamaitoa). Joulukuussa testailin tämän vuoden versiota joulutortuista eli Lumihiutale torttuja joista tulikin omat lempitorttuni, koska joka puraisulla sain ihanaa viikunahilloa suuhuni. 

Näiden kuvien perusteella Blogini onkin muuttunut leivontablogiksi, kun vain yksi ruoka-ohje mahtui katsotuimpien ohjeiden mukaan. Omia lempi ohjeita tänä vuonna ovat olleet kaikki riistaruuat, joista mies on huolehtinut kiitettävästi, niin metsästyksestä kuin niiden tekemisestäkin (joita tosi harvoin olen vaan ylös kirjoittanut kun määärät ovat niin suuntaanantavia). Myös esikoinen on auttanut monissa leivonta-ja ruokahommissa. Tänä vuonna blogipäivitysten tahti on hiipunut muutaman vuoden takaisesta, mutta mielestäni tuo 4-5 päivitystä kuukauteen riittää nyt vallan mainiosti ja jatkossakin tavoitteenani on pysyä samoissa lukemissa. Ja lopuksi haluan KIITTÄÄ koko perhettäni jotta voin tätä harrastusta jatkaa ja tehdä 💗 


Kiitos kuluneesta vuodesta 2018!
Toivottavasti 2019 on yhtä herkullinen

💗

Paperivuoka/Katariina


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti