sunnuntai 25. marraskuuta 2018

Puoloffee

Jouluinen banoffee valmistetaan pipareista ja puolukoista. Idean jouluisen banoffeen tekoon pikkujoulukakuksi sain, kun näin Emma Iivanaisen ihanan jouluisen Christmas-banoffee  kuvan instagramissa. Tästä taisikin tulla uusi suosikkileivonnaiseni joulunajaksi...puolukka ja kinuski kun ovat yksi lempi makupareistani.




Puoloffee on todella helppo tehdä, keksit murskataan ja sekoitetaan voin kanssa. Kondensoitu kinuski levitetään keksitäytteen päälle, päälle ripotellaan vielä paljon puolukoita ja kakku päällystetään kermavaahtoruusukkeilla. Koristeeksi ripotellaan puolukoita ja piparinmuruja.




VINKKI! Kuvissa näkyvä kakku on tehty puolikkaalla ohjeella 20 cm vuokaan.
VINKKI! Voit jättää rasvan kokonaan pois ja tehdä piparimuruista kinuskista ja puolukoista jälkkärin lasiin ja tarjota vaikka jouluaterian päätteeksi.









PUOLOFFEE
10-12 palaa

POHJA
100 g voita
300 g piparkakkuja
TÄYTE
1 tlk (397g) kondensoitua kinuskia
200 g puolukoita
4 dl vispikermaa
2 rkl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria


Pingota leivinpaperi 24 cm irtopohjavuoan pohjalle. Murskaa piparit ja sulata voi. Sekoita ne keskenään ja painele seos vuoan pohjalle. Sekoita kondensoitu kinuski hyvin ja levitä se pohjan päälle, ripottele puolukat kinuskin päälle. Siirrä vuoka hetkeksi jääkaappiin.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta tomusokerilla ja vaniljasokerilla. Siirrä kakkutarjoilualustalle ja lusikoi taii pursota kermavaahto avoimella tähtityllalla kakun pinnalle. Koristele puolukoilla ja piparinmuruilla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti