torstai 8. maaliskuuta 2018

Mansikka-valkosuklaa rahkakakku

Naistenpäivän kunniaksi jaan tämän ihanan Mansikka-valkosuklaa rahkakakun ohjeen joka saa veden kielelle. Kakku on kauniin vaaleanpunainen ja valkoinen. Koristelussa käytin tuoreita mansikoita sekä pensasmustikoita ja loppusilauksen kakku sai valkosuklaarouheesta. Pohjana perinteinen keksipohja Diggestivekekseistä.


🌹 HYVÄÄ NAISTENPÄIVÄÄ 🌹





Viime vìikonlopuksi äitini pyysi minua leipomaan kolme erilaista hyydykekakkua lapsuudenkotini kahvitilaisuuteen. Tiesin heti tekeväni yhdeksi kakuksi suklaisen, toiseksi marjaisan juustokakun, ja kolmanneksi valikoitui aina yhtä ihana Mangojuustokakku kiilteellä. Suklaakakuksi päätin tehdä mintunmakuisen ja näyttävän Mariannejuustokakun. Marjainen kakku, Mansikka-valkosuklaa rahkakakku toi muistoja kesästä. Ja kakku taisi hurmatakin vieraat keveydellään. Mangojuustokakku taas sopii aina kahvipöytään kuin kahvipöytään.








MANSIKKA-VALKOSUKLAA RAHKAKAKKU
12 annosta

POHJA
1 pkt (175g) Diggestivekeksejä
50g voita
VALKOSUKLAATÄYTE
4 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
2 prk (a' 200g) Vanilja rahkaa
110 g valkosuklaata
MANSIKKATÄYTE
6 liivatelehtä
2 dl kuohukermaa
2 prk (a' 200 g) Mansikka rahkaa
1 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria
200 g pakastemansikoita
KORISTELU
tuoreita mansikoita
tuoreita pensasmustikoita
valkosuklaarouhetta


Hienonna keksit. Sulata voi ja lisää se keksimurskaan. Painele 24 cm vuoan pohjalle. Laita jääkaappiin jähmettymään siksi aikaa kun teet täytteet.

Valmista suklaatäyte. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Paloittele suklaa ja sulata se mikron kestävässä astiassa, anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Vaahdota kerma. Lisää rahka ja sulatettu suklaa kerman joukkoon varovasti sekoittaen. Kuumenna vesitilkka ja sulata siihen liotetut liivatelehdet. Kaada liivateseos ohuena nauhana suklaatäytteeseen koko ajan sekoittaen. Kaada suklaatäyte keksipohjan päälle ja anna hyytyä noin 30 minuuttiia.

EDIT 12.3.2018 Pakastemansikat ovat sen verran vetisiä että muutin liivatelehtien määrän neljästä kuuteen. Kuten kuvasta näkyy mansikkatäyte on hieman pehmeämpää kuin suklaatäyte.

Valmista mansikkatäyte. Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Vaaahdota kerma, lisää joukkoon rahka ja sokerit. Soseuta pakastemansikat ja lisää ne täytteeseen. Kuumenna vesitilkka (2 rkl) ja sulata liivatelehdet siihen. Lisää liivateseos ohuena nauhana mansikkarahkaan koko ajan sekoittaen. Kaada mansikkatäyte vuokaan ja anna hyytyä vähintään 4 tuntia mieluiten yön yli.

Koristele tuoreilla mansikoilla ja pensasmustikoilla sekä valkosuklaarouheella.









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti