maanantai 3. joulukuuta 2018

Lumihiutale tortut ☆

Marraskuu vaihtui kuin huomaamatta ihanaan ja tunnelmalliseen joulukuuhun. Tuoksut, kynttilät, itsetehdyt herkut, ilo ja odotus tekevät ajankohdasta niin ainutlaatuisen...joulukuussa, kun tuntuu aina olevan taikaa.

Tämän syksyn hitti joulutortut taitavat olla Lumihiutale tortut, joten pitihän minunkin niitä testata. Tortut ovat ylisöpöjä ja niissä maistuu hillo joka puraisulla. Lumihiutaletortut eivät onneksi vaadi mitään kummempaa tekniikkaa, vaan ne onnistuvat ihan yhtä helposti kuin tavalliset tähtitortutkin. Lumihiutale torttuja meillä herkuteltiin pikkujouluissa marraskuun lopussa.LUMIHIUTALETORTUT
10 kpl

1 pkt (a' 500 g) torttutaikinalevyjä
paistonkestävää viikunahilloa
1 kananmuna voiteluun
tomusokeria pinnalle


Leikkaa torttutaikinalevyt neliöiksi. Nosta keskelle pieni nokare hilloa. Käännä tortun kaikki reunat täytteen päälle. Painene reunat pyöreästi sisäänpäin (kuvassa on hieman liian neliö eli tee vielä pyöreämmäksi) ja katso ettei rakoja jää taikinaan. Käännä torttu ylösalaisin ja paina kevyesti alustaan, niin että siitä tulee sopivan tasainen.
Tee ensin neljä tasaista viiltoa torttun reunoille.Tee vielä neljä lyhyempää viiltoa taisesti tortun reunoille. Purista yksitellen tortun reunoista niin, että saat painettua tortun leikatut reunat teräviksi kuten lumihiutaleessa.

Lopuksi voitele tortut kananmunalla ja paista torttua 225 asteisessa uunissa noin 10-12 minuuttia.
Sihtaa torttujen päälle tomusokeria ja herkuttele heti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti