tiistai 18. joulukuuta 2018

Puolukka-kinuskijuustokakku

Leivo ihastuttava Puolukka-kinuskijuustokakku jouluksi kahvipöytään. Kakku on keveän makoisa mutta sopivan hapokas. Kinuski & puolukka samassa kakussa on takuuvarma hitti. Lisäksi kakku on helppo tehdä. Tämä kakku matkasi mukanani työpaikan kahvihuoneeseen alkuviikosta toivottaen työkavereille Makoisat ja Hyvät Joulut!





Kivaa vaihtelua saat kakkuun kun vaihdat pohjan diggestivet pipareihin tai jätät piparimausteen pois ohjeesta. Myös koristeita lisäämällä tai vaihtamalla saat aina uuden näköisen kakun. 








PUOLUKKAINEN-KINUSKIJUUSTOKAKKU
12 annosta

POHJA
225 g diggestivekeksejä
80 g voita
PUOLUKKATÄYTE
5 liivatelehteä
3 rkl vettä
3 dl kuohukermaa
1 dl tomusokeria
(2 tl piparkakkumaustetta)
200 g vaniljarahkaa
3 valkuaista
1 1/2 dl puolukoita
KINUSKIKIILLE
2 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
1 1/2 dl fariinisokeria
KORISTEET
puolukoita
diggestivekeksimurua
sokerimassa lumihiutaleita
tähtinomparelleja



Vuoraa 24 cm irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja leikkaa reunakalvosta sopivan kokoinen pala kiertämään reunaa.Murskaa piparkakut tehosekoittimessa tai kaulimella. Sulata voi ja lisää joukkoon piparimurska. Painele muruseos vuoan pohjalle.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.Vatkaa kuohukerma vaahdoksi ja lisää vaahdotuksen aikana joukkoon tomusokeri. Sekoita kermavaahtoon piparkakkumauste ja vaniljarahka.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Yhdistä kerma-rahkaseoksen kanssa. Sekoita joukkoon puolukat. VINKII! Jos haluat, voit soseuttaa osan puolukoista tai lisätä ne kokonaisena, jolloin täyte ei värjäänny punaiseksi. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sulata joukkoon liivatteet. Lisää liivateseos ohuena nauhana sekoittaen täytteeseen. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa noin 3 tuntia.

Laita kiilteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Mittaa kattilaan kuohukerma ja fariinisokeri. Kuumenna kiehuvaksi. Sulata joukkoon liivatteet. Anna seoksen jäähtyä haaleaksi välillä sekoitellen.
Kaada kinuskikastike täytteen päälle ja hyydytä kylmässä pari tuntia. Koristele kakku puolukoilla, keksimuruilla, sokerimassasta tehdyillä lumihiutaleilla ja tähtinomparelleilla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti