torstai 7. kesäkuuta 2018

Pätkisjuustokakku

Pätkisjuustokakku on ihanan suklainen kakku kesän juhliin. Ohje on helppo ja nopea valmistaa. Pohjaksi sopii niin Dominot kuin muutkin täytekeksit mutta tällä kertaa tein pohjan maidottomista suklaahippukekseistä. Tämän kakun koristelussa hyödynsin suloisia syreenin kukkia, jotka ovat muuten myrkyttömiä ja siten myös syötäviä. Lisäksi leikkasin tummasta suklaasta lastuja ja pilkoin muutaman pätkisen ohuiksi siivuiksi. Kakku matkasi nuoren miehen ylioppilasjuhliin viime viikonloppuna.







PÄTKISJUUSTOKAKKU
12 annosta

POHJA
200 g suklaa-keksejä esim. domino
50 g voita
TÄYTE
4 liivatetta
2 dl vispikermaa
400 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl tomusokeria
1 rkl maitoa
2 ps (a' 140 g) Pätkis mini bites
KORISTELUUN
Pätkis mini bites
valkosuklaahippuja
tummaa suklaata lastuina
valkoisia syreenin kukkia


Ohjeen tein 1,5 kertaisena ja käytin noin 26 cm irtopohjavuokaa. Hienonna keksit. Sekoita joukkoon sulatettu voi. Kiinnitä irtopohjavuoan pohjan leivinpaperi. Painele keksiseos vuoan pohjalle. Siirrä vuoka jääkaappiin.

Pane täytteen ja kuorrutteen liivatteet pehmenemään runsaaseen kylmään veteen. Vaahdota kerma. Sekoita keskenään tuorejuusto ja tomusokeri. Sulata pätkikset mikrossa miedolla teholla vähän kerrallaan tasaiseksi tahnaksi. Sekoita suklaa tuorejuuston ja sokerin joukkoon. Lisää myös kermavaahto. 

Kuumenna täytettä varten yksi ruokalusikallinen maitoa ja sulata siihen vedestä puristetut neljä liivatetta. Jäähdytä hieman. Kaada liivateseos täytteen joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kaada seos vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia, tai kunnes kakku on kokonaan hyytynyt. Koristele kakku suklaalastuilla, pätkispaloilla, valkosuklaahipuilla ja syreenin kukilla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti