torstai 5. heinäkuuta 2018

Vegaaninen Mutakakku

Mutakakku on ihanan tahmainen ja täyteläisen suklainen kakku, se on sisältä pehmeää ja keskeltä kosteaa. Mutakakusta saat vegaanisen kun korvaat kananmunat kaurajuomalla ja vaihdat maitotuotteet maidottomaksi. Suklaisemman kakun saat kun vaihdat kaurajuoman kaakao-kaurajuomaan. Lisäksi saat mukavaa vaihtelua kun lisäät suklaan palasina. Idean kakkuun sain Viimeistä Murua myöten-blogista.






 






VEGAANINEN MUTAKAKKU
10 annosta

2 dl vehnäjauhoja
1 dl tummaa kaakaojauhetta
1/2 tl leivinjauhetta
1/2 tl ruokasoodaa
1/3 tl suolaa
1 prk (a' 250 ml) kaakao-kaurajuomaa tai 2 1/4 dl Valio Oddlygood kaurajuomaa
1 dl rypsiöljyä
50 g sulatettua maidotonta leivontamargariinia
11/2 dl ruokokidesokeria
1 tl vaniljasokeria
1/2 tl omenaviinietikkaa
50 g vegaanista tummaa suklaata (Brunbergin laktoositon suklaa tai Pandan tumma suklaa)



Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Vuoraa 20 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla, öljyä reunat.
Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään. Siivilöi mukaan kaakaojauhe ja lisää sokerit. Sekoita toisessa kulhossa kaakao-kurajuoma, öljy ja maidoton margariini. Sekoita hyvin, älä vaivaa. Pilko suklaa taikinaan. Lisää vielä viinietikka ja sekoita hyvin. Kaada taikina vuokaan. Paista uunissa noin 20-25 minuuttia.

Anna kakun jäähtyä hetki ja irrota se vuoasta. Ripottele kakun päälle tomusokeria ja tarjoa sellaisenaan tai esimerkiksi soijavispivaahdon tai vegaanisen jäätelön ja mansikoiden kera. 
VINKKI! Tee kakku 1,5-kertaisena, jos sinulla on käytössäsi yli 20 cm:n vuoka. Lisää paistoaikaa 5 minuuttia.

VINKKI! Oma kakkuni jäi keskeltä hieman liian löysäksi joten huomioi että kakun reunat näyttävät jähmettyneeltä ja kakkumaiselta noin 3 cm reunasta, silloin kakku on valmis (se on keskeltä vielä tahmeaa muttei juoksevaa). Mutakakku jähmettyy jäähtyessään ja parhaaseen lopputulokseen pääset, kun jätät sen jääkaappiin jäähtymään ja nostat huoneenlämpöön pari tuntia ennen tarjoilua. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti