maanantai 24. joulukuuta 2018

Jouluaaton After Eight-juustokakku

Jouluaaton kahvipöydässä meillä herkutellaan ihanan suklaista ja raikasta After Eight-juustokakkua. Ohje on Suklaapossun blogista.




HERKULLISTA
 ja 
HYVÄÄ JOULUA 
KAIKILLE











AFTER EIGHT-JUUSTOKAKKU

n. 23 cm irtopohjavuokaan

POHJA
75 g (noin 5 kpl) digestive-keksejä
125 g (noin 15 kpl) Tumma suklaa-minttu -Fanipaloja
35 g sulatettua margariinia
TÄYTE
5-6 dl vispikermaa
400 g maustamatonta tuorejuustoa
400 g After eight suklaata (säästä noin 7 kpl koristeeksi)
3 liivatelehteä
1 1/2 rkl vettä
KORISTELU
After Eight-paloja
Pätkis-konvehteja



Murskaa digestive keksit ja lisää niihin sulatettu voi. Lisää myös murustetut Fanipalat. Fanipalojen ei tarvitse olle hienoa jauhoja vaan ne voi jättää osittain hieman isommiksi. Painele 22 cm irtopohjavuoan pohjalle. Laita jääkaappiin siksi aikaa, kun teet täytteen.

Laita liivatteet likoamaan. VINKKI! Kakun voi tehdä myös ilman liivatetta. Ilman liivatetta kakusta tulee pehmeämpi, ei niin juustokakkumainen. Kakku hyytyy suklaan ansiosta.

VINKKI!Kakun suklaisuutta voi säädellä kerman määrällä, jos haluat suklaisen/minttuisen maun, rittää siis 5 desiä muutoin lisää 6 dl. Vaahdota kerma ja sulata suklaa mikrossa välillä sekoittaen.  Notkista tuorejuustoa hetki vatkaamalla sitä. Lisää sula suklaa ja vatkaa se tuorejuuston joukkoon. Lisää kermavaahtoon tuorejuusto-suklaa-seos varovasti. Kuumenna vesi ja sulata liivatelehdet siihen. Kaada liivateseos ohuena nauhana samalla sekoittaen täytteeseen. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mutta mieluummin yön yli. Kakun voi koristella jouluisaksi karkkikepeillä, suklaalla ja lumihiutalenomparelleilla.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti