sunnuntai 2. huhtikuuta 2017

Salaattipiirakka

Salaattia ja suolaista piirakkaa tarjotaan usein buffet-pöydässä...uusin villitys on yhdistää ne. Tässä ohjeessa suolainen piirakka sai fetajuustosta ja turkkilaisesta jogurtista kuorrutteen jonka päällystin kreikkalaisellasalaatilla ilman sipulia. Piiraspohjana testasin Myllyn Parhaan uutta ruokapiirakkataikinaa. 





SALAATTIPIIRAKKA

1 pkt (a' 400 g) Myllyn Paras ruokapiirkkataikina
FETATÄYTE
1 prk (a' 200 g) Fetajuustoa
200 g turkkilaista jogurttia
1/2 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria
SALAATTITÄYTE
200 kirsikkatomaatteja
1/2 kurkku
1 dl kalamataoliiveja
1/2 ruukku jääsalaattia
1/2 ruukku basilikaa
(1/2 punasipuli)


Nosta taikina huoneenlämpöön sulamaan noin puoli tuntia ennen leipomista. Painele sulanut taikina 24 cm piirakkavuokaan myös reunoille. Pistele pohja haarukalla. Paista pohjaa 200 asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä.

Murustele feta kulhoon. Sekoita joukkoon jogurtti, suola ja pippuri. Levitä fetatäyte piirakkapohjalle.
Pese ja halkaise kirsikkatomaatit. Vuole kurkusta kuorimaveitsellä ohuita suikaleita. Kuori ja viipaloi sipuli. Valuta oliivit. Koristele piirakan pinta tomaateilla, kurkkuruusukkeilla, (sipulilla,) oliiveilla, jääsalaatilla ja basilikanlehdillä. VINKKI! Voit viimeistele pinnan vielä lorauksella öljyä ja rouhauksella mustapippuria.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti