lauantai 22. huhtikuuta 2017

Parsakaalipiiras

Rapeareunainen Parsakaalipiiras on monipuolinen tarjottava, sillä se maistuu niin lämpöisenä kuin kylmänäkin. Uunipellillisestä piirakkaa saa monta suolaista suupalaa kevään ja kesän juhlapöytään. Parsakaalipiirakka maistuu myös kasvislounaaksi ja se on loistava tarjottava vaikka vappubrunssille.






PARSAKAALIPIIRAS
1 uunipellillinen

1 (600 g) pakaste lehtitaikinalevy
200 g parsakaalia tai broccoliinia
1 l vettä/ 0,5 tl suolaa
1 prk (200 g) kermaviiliä
1 pss (150 g ) emmentaljuustoraastetta
1 kananmuna
1/2 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria myllystä

Sulata taikina paketin ohjeen mukaan. Huuhtele parsakaalit ja paloittele vain kukinnot, ja viipaloi nekin pieniksi suupaloiksi. Broccoliineista poista vain kovat kannat. Keitä parsakaaleja suolavedessä noin 5 minuuttia. Valuta hyvin siivilässä.

Kauli taikina jauhotetun leivinpaperin päällä lähes uunipannun kokoiseksi palaksi. Nosta taikina papereineen uunipannulle.

Sekoita kermaviili, juustoraaste, kananmuna ja mausteet kulhossa. Levitä täyte taikinapohjalle ja lisää parsakaalit limittäin täytteen päälle. Paista Parsakaalipiiras uunissa kauniin ruskeaksi 200 asteessa noin 40 minuuttia. Tarjoa brunssilla, kahvipöydässä tai lounaaksi. VINKKI! täytteeksi sopivat myös muut kasvikset kuten parsa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti