PARSAKAALIPIIRAS
1 uunipellillinen
1 (600 g) pakaste lehtitaikinalevy
200 g parsakaalia tai broccoliinia
1 l vettä/ 0,5 tl suolaa
1 prk (200 g) kermaviiliä
1 pss (150 g ) emmentaljuustoraastetta
1 kananmuna
1/2 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria myllystä
Sulata taikina paketin ohjeen mukaan. Huuhtele parsakaalit ja paloittele vain kukinnot, ja viipaloi nekin pieniksi suupaloiksi. Broccoliineista poista vain kovat kannat. Keitä parsakaaleja suolavedessä noin 5 minuuttia. Valuta hyvin siivilässä.
Kauli taikina jauhotetun leivinpaperin päällä lähes uunipannun kokoiseksi palaksi. Nosta taikina papereineen uunipannulle.
Sekoita kermaviili, juustoraaste, kananmuna ja mausteet kulhossa. Levitä täyte taikinapohjalle ja lisää parsakaalit limittäin täytteen päälle. Paista Parsakaalipiiras uunissa kauniin ruskeaksi 200 asteessa noin 40 minuuttia. Tarjoa brunssilla, kahvipöydässä tai lounaaksi. VINKKI! täytteeksi sopivat myös muut kasvikset kuten parsa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti