lauantai 29. huhtikuuta 2017

Uunibataatit fetajuustolla

Uunibataatit maistuvat loistavilta selaisenaan mutta usein tykkään tarjota ne jollain täytteellä...erilaiset juustot tuovat sopivasti suolaisuutta makeaan bataattiin. Tällä kertaa päällystin bataatit murennetulla fetajuustolla, chilisuikaleilla ja keväsipulisilpulla. Uunibataatit ovat helppoja valmistaa ja voit tarjota ne sellaisenaan iltaruokana tai vaikka vappuaattona pikkusuolaisena. Muita maistuvia uunibataattiohjeita blogistani voit kurkata täältä ja täältä.






UUNIBATAATIT
4 annosta

4 (noin 1,5 kg) pienehköä bataattia
noin 1 rkl öljyä
200 g fetajuustoa
1-2 mietoa chiliä
2 kevätsipulin vartta
suolaa
(noin 1/2 rkl mustia sesaminsiemeniä)


Halkaise pestyt bataatit pituussuunnassa. Sivele leikkuupinnat kevyesti öljyllä ja pistele ne haarukalla. Kypsennä leivinpaperin päällä pellillä 200 asteisessa uunissa 30-50 minuuttia bataattien paksuudesta riippuen.

Viipaloi chili renkaiksi, poista siemenet. Hienonna kevätsipuli. Kun bataatit ovat kypsiä koverra bataattien sisusta hieman rikki haarukalla. Ripottele nyhdetyn bataatin joukkoon suolaa. Lisää bataattien pinnalle murennettu fetajuusto, kevätsipulit ja chilit. Vinkki! Voit lisäksi koristella uunibataatit paahdetuilla seesaminsiemenillä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti