perjantai 7. huhtikuuta 2017

Vinkkejä Pääsiäispöytään

Pääsiäinen kolkuttelee jo ovelle...viikon päästä vietetäänkin jo pitkäperjantaita. Meidän perheessä pääsiäinen on suuri ruokajuhla joulun, vapun ja juhannuksen lisäksi, ja silloin on ihana miettiä mitä herkullista ruokaa tai leipomuksia perheelle ja ystäville valmistaa ja tarjoaa...ja siksipä onkin nyt viimeistään mietittävä pääsiäispöydän menu ja tehtävä kauppalista.





Perinteiseen pääsiäiseen kuuluvat tietysti lammas, mämmi, pasha, rahka ja pääsiäismunat. Meillä tuo lammas ei oikein ole maistunut, joten korvaankin sen usein kala- tai kanaruuilla. Muiden perinneherkkujen lisäksi maistuvat myös kevyet, keväiset keitot ja lisukesalaatit sekä herkulliset sitruuna- ja suklaaherkut.


Sitruunapiiras

Tähän postaukseen ajattelinkin koota blogini edellisten vuosien hyväksi havaitut pääsiäisen ruoka- ja leivontaideat.  



PÄÄSIÄISMENU

*



Kevään vihreä samettinen Parsakaalikeitto on loistava alkukeitto pääsiäispöytään. Juhlava Fenkoli-kukkakaali-sosekeitto hurmaa ruokailijat pehmeällä maullaan, jota yrttiöljy täydentää. Keltaiset sosekeitot sopivat loistavasti pääsiäiseen, tässä kolme omaa suosikkiani. Täyteläinen Bataatti-linssisosekeittoPorkkana-keltajuurikeitto joka saa makua inkivääristä ja tarjoillaan nokareella vuohenjuustoa ja mausteisella siemensekoituksella kruunattu Porkkana-bataattikeitto.




Ihania lisukesalaatteja pääsiäispöytää ovat raikas Meloni-fetajuustosalaatti, keväinen Granaattiomena-päärynäsalaatti, ruokaisampi Kukkakaali-linssisalaatti ja Appelsiini-sipulisalaatti.

Meloni-fetasalaatti

Granaattiomena-pääsynäsalaatti



Linssi-fetasalaatti

Appelsiini-sipulisalaatti


Pääsiäispöydän pääruokana on tarjolla kana- tai kalaruoka. Mausteinen ja hyvin haudutettu Nyhtökana nautitaan kukkakaalimuusin kanssa. Rosmariinilla maustettu uunissa paistettu kokonainen sitruunakana maistuu makeiden uunibataattien kanssa. Sitruslohta tarjoillaan riisin ja mango-currykastikkeen kera. Uunilohi saa ihanan rapean pinnan siemen-ruisleipärouheesta ja kalan kanssa herkutellaankin pienillä uuniperunoilla.


Nyhtökana ja kukkakaalimuusi

Sitruunakana ja uunibataatti

Sitruslohi ja riisi

Uunilohi ja pienet uuniperunat

Jälkiruuaksi tarjolla on perinteisesti mämmiä vaniljakastikkeella tai ihania ja raikkaita herkkuja, kuten hedelmäistä pavlovaa tai Pannacottaa ananas-passionsalsalla.


Pavlova

Pannacotta anannas-passionsalsalla


Sitruuna ja rahka tekevät pääsiäisestä juuri meidän pääsiäisen...erityisesti herkuttelemme rahkapullilla, joita maustan joko limecurdilla tai persikka viipaleilla. Suussasulavat makean kirpakkaat sitruunapalat maistuvat erityisesti perheemme esikoiselle. Myös ihanat kakut kuten Appelsiini-valkosuklaa-hyydykekakku on kuulunut pääsiäiseemme jo monta vuotta. Loistavia tarjottavia kahvipöytään ovat lisäksi uunissa paistetut juustokakut:  Key Lime juustokakku tai Mangojuustokakku browniepohjalla.


Rahkapullat limecurdilla

Rahkapullat persikkaviilapeilla

Sitruunapalat
Appelsiini-valkosuklaa hyydekekakku
Key Lime juustokakku

Mangojuustokakku browniwpohjalla


Niin ja kuuluuhan pääsiäiseen tietysti suklaa ja suklaamunat. Kinderpiirakka vie kielen mennessään, Suklaafudgekakku ja Valkosuklaa-juustokakku saavat koristeet suklaamunista, ja aina yhtä ihanat mokkapalat tai mokkapalakuppikakut voit koristella keltaisilla nomppareilla.


Kinderpiirakka

Suklaafudgekakku


Valkosuklaa hyydykekakku

Mokkapalat

Toivottavasti näistä resepteistä sait idean pääsiäistarjottaviin. Lisää ohjeita löydät blogiarkistostani, kun klikkaat tunnistetta Pääsiäinen (tosin muutama suosikkiresepti tuli jo sieltäkin tähän postaukseen kirjattua).  Nyt vain Pääsiäistarjottavia suunnittelemaan ja toteuttamaan.


💛💛💛


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti