perjantai 14. huhtikuuta 2017

Sitruunarisotto

Pääsiäisloman alkuun kutsuin omat vanhempani Pitkäperjantain lounaalle...ideana oli tarjota jotain sellaista mitä he eivät olleet maistaneet ja jotain keveää, keväistä ja väritykseltään keltaista...no, melkein onnistuin ;-) kaikki ei ehkä ollut keveää mutta keltaista ja keväistä kylläkin. Pääruuaksi valmistin nimittäin keltaista Sitruunarisottoa ja täytettyjä broilerinfileitä. Reseptin tähän maukkaaseen ja todella ihanaan risottoon löysin yhteishyvä -lehdestä.





Pitkäperjantain menu
*


Sitruunarisotto, täytetyt Broilerinfileet, vihersalaatti

 Kinderkakku, rahkapullapiirakka, kahvi













SITRUUNARISOTTO
4 annosta

3 dl risottoriisiä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
8 dl vettä
2 kanaliemikuutiota
1 sitruuna
100 g parmesanjuustoa
2 rkl oliiviööljyä
1/3 tl kurkumaa
2 dl valkoviiniä
1/2 tl mustapippuria
suolaa



Kiehauta vesi ja liemikuutiot. Kuori ja hienonna sipulit. Pese sitruuna, raasta kuori ja purista sitruunasta mehu. Raasta puolet parmesaanista.

Kuumenna öljy kattilassa, lisää kurkuma ja sipulit. Kuullota sipulit, lisää riisi ja kuumenna sekoittaen, kunnes riisi on läpikuultavaa. Lisää viini ja keitä sekoitellen, kunnes viini on haihtunut. Lisää kuumaa kanalientä vähitellen kunnes neste on lähes imeytynyt riisiin. Kypsymisaika on noin 18 minuuttia. Risotto saa jäädä löysäksi ja riisi napakaksi.

Ota liedeltä ja lisää juustoraaste, sitruunankuoriraaste ja puolet sitruunan mehusta. Mausta mustapippurilla ja tarkista maku, lisää tarvittaessa sitruunan mehua ja suolaa. Höylää pinnalle parmesaanilastuja. Tarjoa heti.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti