Pitkäperjantain menu
*
Sitruunarisotto, täytetyt Broilerinfileet, vihersalaatti
Kinderkakku, rahkapullapiirakka, kahvi
SITRUUNARISOTTO
4 annosta
3 dl risottoriisiä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
8 dl vettä
2 kanaliemikuutiota
1 sitruuna
100 g parmesanjuustoa
2 rkl oliiviööljyä
1/3 tl kurkumaa
2 dl valkoviiniä
1/2 tl mustapippuria
suolaa
Kiehauta vesi ja liemikuutiot. Kuori ja hienonna sipulit. Pese sitruuna, raasta kuori ja purista sitruunasta mehu. Raasta puolet parmesaanista.
Kuumenna öljy kattilassa, lisää kurkuma ja sipulit. Kuullota sipulit, lisää riisi ja kuumenna sekoittaen, kunnes riisi on läpikuultavaa. Lisää viini ja keitä sekoitellen, kunnes viini on haihtunut. Lisää kuumaa kanalientä vähitellen kunnes neste on lähes imeytynyt riisiin. Kypsymisaika on noin 18 minuuttia. Risotto saa jäädä löysäksi ja riisi napakaksi.
Ota liedeltä ja lisää juustoraaste, sitruunankuoriraaste ja puolet sitruunan mehusta. Mausta mustapippurilla ja tarkista maku, lisää tarvittaessa sitruunan mehua ja suolaa. Höylää pinnalle parmesaanilastuja. Tarjoa heti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti