Luukku 22: Marianne fudge
250 g tummaa suklaata
3 dl kuohukermaa
3 dl sokeria
50 g voita
2 rkl juoksevaa hunajaa
1 1/2 dl Marianne crush rouhetta
KORISTELUUN
Marianne karkkeja
Rouhi suklaa veitsellä paloiksi. Mittaa kerma ja sokeri kattilaan. Kuumenna seos kiehuvaksi samalla sekoittaen. Lisää seokseen voi sekä hunaja ja jatka keittämistä miedolla lämmöllä, välillä sekoittaen, noin 20 minuuttia kunnes seos sakenee.
Testaa, onko seos tarpeeksi paksua: tiputa muutama pisara seosta kylmään veteen. Mikäli pisarat jähmettyvät, seos on sopivaa. Mikäli pisarat leviävät veteen, jatka keittämistä vielä hetki.
Lisää suklaarouhe ja sekoita kunnes suklaa on sulanut. Vatkaa seosta sähkövatkaimella 2–3 minuuttia. Lisää Marianne crush -rouhe ja kaada massa leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (koko noin 20 x 20 cm). Ripottele päälle Marianne rakeita ja nosta jääkaappiin jähmettymään.
Leikkaa jähmettynyt fudge paloiksi terävällä, öljytyllä veitsellä. Säilytä makeisia jääkaapissa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti