maanantai 14. joulukuuta 2015

Luukku 14: Joulumysli

Hyvää huomenta!

Itsetehdyssä joulumyslissä on kaurahiutaleita, pähkinöitä, siemeniä ja hedelmiä jotka hellivät vatsaa. Kanelin tuoksu tuo joulun jokaiseen aamuun. Tämä on loistava vinkki pukinkonttiin.




Luukku 14: Joulumysli
10 annosta

6 dl kaurahiutaleita
1 dl kauraleseitä
1 dl vehnäleseitä
1 dl auringonkukansiemeniä
2 dl pekaanipähkinöitä
2-3 rkl hunajaa
2 rkl rypsiöljyä
2 tl kanelia
1 tl kardemummaa
1/2 pss (a' 200g ) taateleita tai viikunoita
1 dl rusinoita
1/2 dl pehmeitä karpaloita


Sekoita kulhossa kaurahiutaleet, leseet, auringonkukansiemenet ja veitsellä rouhitut pähkinät. Lisää hunaja, öljy ja mausteet. Sekoita hyvin. Levitä seos uunipannulle leivinpaperin päälle. Paahda 175-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Sekoita paahtamisen aikana, jotta mysli paahtuu tasaisesti. Tarkkaile, ettei mysli pääse palamaan. Lisää jäähtyneeseen seokseen hienonnetut taatelit (tai viikunat) sekä rusinat ja karpalot. Nauti mysli esimerkiksi jogurtin tai maidon kanssa. Säilytä mysli kannellisessa astiassa. Alkuperäinen ohje on kopsattu Pirkan sivustolta.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti