sunnuntai 27. joulukuuta 2015

Merry Christmas & Trifle


*
MERRY
CHRISTMAS



Tässä vielä kuvia meidän joulusta...jos keittiö-ruokailutilan sävytys oli vaalea, niin olohuonessa oli sitten perinteistä punaista. Uusia koristeita ovat tonttutytöt keittiön saarekkeen lampussa ja olohuoneen ikkunan iso paperitähti. Tumma peuranpää löysi kahden vuoden haaveilun jälkeen paikkansa olohuoneesta (tyttöjen toivomuksesta oikeaa peuranpäätä ei saa kuulemma laittaa :-( vaikka miehelle olen sellaisesta vinkannut). 


*


Jouluna tuli leivottua vielä ihana Trifle eli maljakakku, jossa maistui päärynä, piparkakku ja kaneli. Triflet on helppo ja nopea valmistaa, eri täytteillä siitä saa uusia variaatioita esim. näillä ohjeilla täältä ja täältä. Triflet kootaan kauniiseen lasikulhoon erilaisista kakkupohjista tai kääretortuista tai kekseistä. Itse olen tykästynyt kääretorttupohjaan. Täytteeksi käy hillot, marjat ja hedelmät sekä erilaiset kerma-tuorejuusto täytteet tai kerma-rahkat myös perinteinen kermavaahto sopii mainiosti. Valmiin triflen olisi hyvä antaa vetäytyä ja mehustua jääkaapissa hetken aikaa ennen tarjoilua.







Jouluinen Trifle


PÄÄRYNÄHILLOKE
2 isoa päärynää
1 dl sokeria
1 tl aitoa vaniljasokeria
2 tähtianista
1 kanelitanko
1/2 dl vettä
KAKKUPOHJA
4 kananmunaa
1 dl sokeria
1 dl perunajauhoja
2 rkl vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhoja
1 tl leivinjauhetta
TÄYTE
2 dl kuohukermaa
1 rkl sokeria
2 prk (a'200 g) Piparkakkurahkaa
KORISTEEKSI
Tummaa suklaarouhetta


Valmista päärynähilloke ensin. Leikkaa kuoritut päärynät noin 2 cm kuutioiksi. Laita päärynäkuutiot kattilaan sokerin ja mausteiden kanssa. Lisää 1/2 dl vettä ja keitä seosta 15-20 minuuttia kunnes sokeriliemi muuttuu siirappimaiseksi ja päärynät ovat pehmenneet. Anna jäähtyä.

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää se muna-sokerivaahtoon vähitellen, koko ajan sekoittaen. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista 225 asteisessa uunissa 10 minuuttia. Kumoa kypsä kakkupohja sokeroidulle leivinpaperille.

Valmista täyte. Vatkaa kerma ja sokeri vaahdoksi. Lisää piparkakkurahka ja vatkaa kiinteäksi. Kokoa triflet lasikulhoon laittamalla kerroksittain kakkupohjaa, hilloketta ja piparkakkurahka-kerma seosta. Jätä päälimmäiseksi kerrokseksi rahka-kermaseos ja koristele suklaa rouheella. Laita trifle vetäytymään jääkaappiin muutamaksi tunniksi ennen tarjoilua.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti