perjantai 4. joulukuuta 2015

Luukku 4: Sytytysruusut

Kiva ja hyödyllinen joululahjavinkki ystävälle, opettajalle tai valmentajalle on  sytytysruusut. Sytytysruusut on kierrätystä parhaimmillaan, ne on helppo valmistaa ja niillä syttyy saunanpesä tai takka.
Luukku 4: Sytytysruusut

Tarvikkeet
kananmunankennoja
kynttilän pätkiä tai kynttilämassaa
sulatusastia (esim.iso säilyketölkki)
kattila vesihaudetta varten
puutikkuja tai oksia

Revi tai leikkaa kananmunankennosta kolme kennoa. Revi kahdesta kennosta yksi sivu auki ja revi pohja pois. Tee ruusuille keskusta rullaamalla toinen revitty kenno tiiviiksi rullaksi ja rullaa toinen revitty kenno keskustarullan ympärille. Aseta keskusta ehjän munakennon keskelle.

Leikkaa kynttilänpätkistä mustunut sydänlanka pois ja laita kynttilänpätkät pestyyn ja kuivattuun säilyketölkkiin. Laita kattilaan vettä niin että vesi yltää hieman alle puolenvälin alapuolelle säilyketölkkiä. Aseta säilyketölkki kattilaan ja laita levy päälle. Itse valmistin sytytysruusut kaasugrillin sivukeittimellä, silloin en tahrinut keittiötä. Vahdi sulamista koko ajan, äläkä jätä massaa sulamaan yksin.Vesi ei saa kiehua, eikä se saa roiskua kynttilämassaan. Kun kynttilät ovat sulaneet nosta sydänlangat pois ja siirrä säilyketölkki pois kattilasta.

Kaada lusikalla hieman sulaa massaa ruusun sisälle ja anna jähmettyä. Massa liimaa ruusuun osat toisiinsa. Kasta lopuksi koko ruusu sulaan massaan ja anna jähmettyä.

Kokoa kaunis "syttylahja" sytytysruusuista ja tyhjästä kananmunakennosta. Lisää joukkoon koivusta vuoltuja tikkuja ja tulitikkuaski itse koristellulla etiketillä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti