Luukku 13: Viikunahillo
noin 10 annosta
1 pss (200 g) pehmeitä viikunoita
3 dl nestettä esim. glögiä tai karpalomehua
3 rkl hillosokeria
LISÄKSI
suolakeksejä
valkosipulituorejuustoa
poron kylmäsavupaistia
Leikkaa viikunoista kovat kannat pois ja paloittele hedelmät pieniksi kuutioiksi. Pane hedelmäpalat kattilaan. Mittaa joukkoon glögi. Keitä seosta kannen alla noin 15 minuuttia. Lisää sokeri ja jatka keittämistä vielä 5-7 minuuttia. Kaada hillo puhtaaseen tölkkiin ja säilytä kylmässä. Valmista hilloa tulee noin 300 grammaa. Hillo säilyy hyvin, joten voit valmistaa sen etukäteen.
Sipaise suolakekseille valkosipulituorejuustoa, nosta päälle nokare viikunahilloa ja aseta päälimmäiseksi poron kylmäsavupaistiviipale.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti