maanantai 7. joulukuuta 2015

Luukku 7: Blinit

Eilen itsenäisyyspäivän lounaalla nautimme Blineistä punasipulin, kylmäsavulohen, smetanan, suolakurkun ja metsäsienisalaatin kera. En ollut koskaan aikaisemmin valmistanut Blinejä saatika maistanut niitä, joten kokemus oli aivan uusi...muttei hullumpi.

Perinteisten blinien herkullinen maku perustuu tattarijauhoihin sekä valmistustapaan, jossa paksu lettutaikina käytetään hiivan avulla. Taikinan ohje löytyi tattarijauhopussin kyljestä ja valmistin sen jo edellisenä iltana, seuraavana päivänä lisäsin loput ainekset ohjeiden mukaan. Ohje ei ollut vaikea valmistaa, ja hyvin onnistuinkin näin ensikertalaisena...ehkäpä teen näitä herkkuja jo jouluksi tai sitten viimeistään uudeksi vuodeksi.

Luukku 7: Blinit
lettupannulla noin 26 kpl


3 dl kermaviiliä
15 gr hiivaa
2 dl tattarijauhoja
1 tl sokeria
1 dl kuumaa maitoa
1 tl suolaa
1 rkl voisulaa
1 kananmunan keltuainen
1 kananmunan valkuainen

LISÄKSI
voita paistamiseen
LISUUKKEEKSI
punasipulia silputtuna
kylmäsavulohta kuutioina
suolakurkkuja kuutioina
metsäsienisalaattia
smetanaa


Lämmitä kermaviili kädenlämpöiseksi ja sulata hiiva siihen. Onnistui myös kuivahiivalla, laitoin tähän määrään noin puolipussillista kuivahiivaa jauhojen joukkoon. Sekoita joukkoon tattarijauhot ja sokeri. Annan tekeytyä  jääkaapissa yön yli ( tai huoneenlämmössä pari tuntia). Sekoita ennen paistamista taikinanalkuun kuuma maito, suola, voisula, keltuainen ja viimeisenä varovasti vaahdotettu valkuainen. Paista taikinasta lettu- tai blinipannulla miedolla lämmöllä voissa paksuhkoja blinejä. Tarjoa kuumana lisukkeiden kanssa.
2 kommenttia: