torstai 24. joulukuuta 2015

Luukku 24: Glögi-juustokakku

Tänään jouluaattona kahvipöydässämme herkutellaan tällä upealla ja jouluisella Glögi-juustokakulla. Tänä vuonna oli vaikea päättää mitä valmistan kahvipöytään, koska kaikkiea ihanuuksia ja ideoita oli niin paljon...Glögi-juustokakku juontaa juurensa minua leipomisintoni alkujuurille ja tuo nostalgisia muistoja mieleen.





Luukku 24: Glögi-juustokakku

150 g voita
75 g piparkakkuja
TÄYTE
4 liivatelehteä
2 dl vispikermaa
180 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl tomusokeria
1/2 tl kanelia
1/2 tl kardemummaa
3 rkl kiehuvaa vettä
KIILLE
4 liivatelehteä
1 dl
3 dl glögi tiivistettä
KORISTEEKSI
kanelitankoja


Murskaa piparkakut. Sulata rasva ja sekoita piparimurujen kanssa. Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjan ja reunojen väliin. Painele keksiseos vuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi. Nosta vuoka jääkaappiin.

Upota liivatteet runsaaseen, kylmään veteen ja anna liota vähintään 10 minuuttia. Vaahdota kerma. Sekoita tuorejuuston joukkoon tomusokeri ja mausteet. Nostele kermavaahto juustoseoksen joukkoon. Kuumenna vesi ja liuota hyvin puristetut liivatteet siihen. Kaada liivateseos hieman jäähtyneenä täytteen joukkoon samalla hyvin sekoittaen. Levitä täyte piparipohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia.

Liota kiillettä varten liivatteita noin 10 minuuttia kylmässä vedessä. Kiehauta vesi kattilassa. Liuota hyvin puristetut liivatteet veteen. Kaada liivateseos ohuena nauhana glögitiivisteen joukkoon samalla sekoittaen. Anna seoksen jäähtyä hetken aikaa jääkaapissa välillä sekoittaen. Seoksen on oltava mahdollisimman kylmää, muttei vielä hyytynyttä, ennen kakun päälle lisäämistä. (Jos kiille alkaa hyytyä, voit kuumentaa sitä hieman, jotta se muuttuu uudelleen juoksevaksi.) Lusikoi mehuseosta puoliksi hyytyneen kakun päälle erittäin varovasti, jotta juustotäyte ei sekoitu. Hyydytä jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mielellään yön yli. Koristele glögijuustokakku kanelitangoilla.





***

Makoisaa 
ja
Herkullista Joulua
toivottaa 
Paperivuoka

***




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti