Jouluksi valmistin Vaahterasiirappisia Ruusukaaleja, joista syntyi maukas lisäke kinkun kaveriksi. Vaahterasiirappi korosti maukkaita pikkukaaleja ja karpalot sekä pähkinät toivat mukavasti pureskeltavaa...sopii loistavasti myös muiden liharuokien lisukkeeksi. Ohjeen bongasin vanhasta Maku-lehdestä.
Vaahterasiirappiset Ruusukaalit
10 annosta
2 rasiaa (a' 300 g) ruusukaaleja
2 rkl voita
1 dl vaahterasiirappia
1 dl kuivattuja karpaloita
1 tl merisuolahiutaleita
1/3 tl mustapippuria rouhittuna
100 g saksanpähkinöitä tai hasselpähkinöitä
Poista ruusukaaleista kannat ja uloimmat kuivahtaneet lehdet. Keitä ruusukaalit suolalla maustetussa vedessä lähes kypsiksi. Älä ylikypsennä. Valuta kaalit hyvin siivilässä.
Sulata voi pannussa. Paista ruusukaalit voissa kauniin värisiksi, melko kovalla lämmöllä. Lisää pannuun vaahterasiirappi ja karpalot. Hauduta pari minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.
Siirrä ruusukaalit tarjoiluvadille. Viimeistele vaahterasiirappiset ruusukaalit rouhituilla pähkinöillä. Tarjoa lämpiminä joulupöydässä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti