perjantai 20. joulukuuta 2019

Viime hetken ideoita jouluun

Jouluun on enää neljä yötä ja monella on varmasti jo joulutohinat kuumimmillaan. Mutta jos kaipaat ideoita vielä joululeipomuksiin tai ruokalahjoihin niin tässä muutama oma lempireseptini.




Ensin ruokalahjavinkit pukinkonttiin. Tänä vuonna ystävät ja sukulaiset saavat piparilevitettä, porokeksejä, karamellisoituja maapähkinöitä, rocky-road suklaapaloja, saaristolaisleipää, sinappia, syksyllä tehtyjä hilloja ja mehuja.  




Piparilevite on helppo ja herkullinen lahja joka maistuu pipareiden, juustojen tai keksien kanssa.



Poro tuplasuklaa-keksit ovat söpöjä ja todella suklaisia. Keksit koristellaan prezeleillä, punaisilla karkkirakeilla ja sokerisilmillä. Ihana lahja lapsenmielisille!



Karamellisoidut maapähkinät maistuvat kaikille ja ohjeesta saat koko pellillisen josta riittää moneen lahjapussukkaan tai vaan itselle herkuteltavaksi.



Joulupukin-cookie ovat ihanan meheviä suklaahippukeksejä jotka maistuvat kaikille.



Rocky-road palat sisältävät tummaa- ja maitosuklaata, vaahtokarkkeja, lakritsia, suolapähkinöitä ja kondensoituamaitoa. Ehdottomasti testauksen arvoisia herkkupaloja.





Itsetehdyt leivät, pullat ja kakut maistuvat niin jouluaterialla kuin kahvipöydässäkin. Suklaa ja glögi maistuvat useimmissa lempileivonnaisissani ja ilman niitä joulu ei olisi joulu. 





Saaristolaisleipä kuuluu perheemme jouluun ja juhannukseen, tämä resepti on anopilta saatu ja se on maailman paras ohje. Leipä tehdään appelsiinimehuun.



Jouluumme kuuluu myös pulla ja usein se on saksalainen Stollenkranssi joka täytetään hasselpähkinäsuklaalla ja marsipaanilla. 



Kahvipöydässä meillä on aina myös hyydykekakku ja yksi lempikakuistani on Glögijuustokakku



Myös suklainen kakku maistuu jouluna ja tämä mintunmakuinen After eight-juustokakku hurmaa jouluherkuttelijat.



Luumuinen-rahkakerroskakku on ihanan raikas ja kevyt, jota makea luumuhillo loistavasti maustaa.



Sitten vielä pari lempijälkiruokaani joulupöytään. Ensin ihanan samettinen ja kermainen Glögi-valkosuklaa-pannacotta



Ja toisena ihanan raikas jogurttipohjainen Puolukka-kinuskimalja jossa kinuskin makeus ja puolukan kirpeys pehmeän jogurtin kanssa päättävät jouluaterian loistavasti.


Näiden vinkkien kautta toivottelen
Makoisaa viikonloppua!

💗
Paperivuoka/ Katariina




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti