keskiviikko 18. joulukuuta 2019

Glögijuustokakku -täydellinen kakku jouluksi

Joulun vinkkipostausta tehdessäni huomasin etten ollut julkaissut viime jouluksi tekemääni Glögijuustokakun ohjetta tänne blogiin. Onneksi ohje ja kuvat olivat luonnoksissa josta ne oli helppo etsiä. Ja tässäpä tämä herkullinen ohje nyt sitten on...kakku, joka maistuu joululta, tuoksuu joululta ja näyttää jouluisalta.








Herkullisia hetkiä Glögijuustokakun seurassa

💗






GLÖGIJUUSTOKAKKU
10 hengelle

POHJA
200 g piparkakkuja
100 g voita
TÄYTE
4 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
300 g maustamatonta tuorejuustoa
150 g valkosuklaata
1 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
3 rkl kiehuvaa vettä
KIILLE
3 liivatelehteä
1 dl vettä
2 dl glögi tiivistettä
KORISTEEKSI
Rafaello-makeisia, rosmariininoksia,
marenkeja, puolukoita ja lumihiutale-koristerakeita


Murskaa piparkakut. Sulata rasva ja sekoita piparimurujen kanssa. Laita leivinpaperi 20 cm irtopohjavuoan pohjalle ja reunakalvo vuoan reunoille. Painele keksiseos vuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi. Nosta vuoka jääkaappiin.

Valmista valkosuklaamousse. Upota liivatteet runsaaseen, kylmään veteen ja anna liota vähintään 10 minuuttia. Vaahdota kerma. Notkista tuorejuusto. Sulata valkosuklaa varovasti mikrossa. Yhdistä kermavaahto, tuorejuusto ja valkosuklaasula. Mausta sokereilla. Kuumenna vesi ja liuota hyvin puristetut liivatteet siihen. Kaada liivateseos hieman jäähtyneenä täytteen joukkoon samalla hyvin sekoittaen. Levitä täyte piparipohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia.

Liota kiillettä varten liivatteita noin 10 minuuttia kylmässä vedessä. Kiehauta vesi kattilassa. Liuota hyvin puristetut liivatteet veteen. Kaada liivateseos ohuena nauhana glögitiivisteen joukkoon samalla sekoittaen. Anna seoksen jäähtyä hetken aikaa jääkaapissa välillä sekoittaen. VINKKI! Seoksen on oltava mahdollisimman kylmää, muttei vielä hyytynyttä, ennen kakun päälle lisäämistä. Jos kiille alkaa hyytyä, voit kuumentaa sitä hieman, jotta se muuttuu uudelleen juoksevaksi. Lusikoi mehuseosta puoliksi hyytyneen kakun päälle erittäin varovasti, jotta juustotäyte ei sekoitu. Hyydytä jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mielellään yön yli.

Koristele kakku ennen tarjoilua, Rafaello-makeisilla, marengeilla, lumihiutale-koristerakeilla, puolukoilla ja rosmariinin oksilla.





2 kommenttia:

  1. Tuossa pohjaohjeessa on varmaan virheellisesti kaksi kertaa piparkakut?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, niimpä onkin ;-) kiitos kun huomasit. Olen korjannut sen nyt.

      Poista