tiistai 17. joulukuuta 2019

Piparilevite eli Gingerbread butter

Gingerbread butter eli suomeksi Piparilevite on jouluinen versio herkullisesta speculaas-levitteestä, joka taitaa alunperin olla kotoisin Hollannnista. Moni on hullaantunut tästä joulunmakuisesta levitteestä jota voit maistella piparien, keksien ja juustojen kanssa, ja ompa joku testannut tätä joulutorttuihinkin.





Tämä resepti löytyi pullahiiren blogista jota muokkasin kaapista löytyvien aineiden perusteella. Valmista piparilevite lahjaksi tai itsellesi omiin herkkuhetkiin.








PIPARILEVITE
2 annosta/ noin 2 1/2 dl

200 g pipareita
2 hyppysellistä suolaa
4 rkl tummaa muscovadosokeria
60 g voita
noin 1 1/2 dl kiehuvaa vettä

Mittaa piparit, suola ja muscovadosokeria leikkuuterälliseen monitoimikoneen kulhoon tai blenderiin. Pyöräytä konetta niin että piparit hienontuvat todella hienoksi muruksi. Lisää joukkoon pehmeä voi ja pyöräytä seos tasaiseksi.

Lisää lopuksi kiehuva vesi ohuena nauhana. Lisää sitä sen verran että saat seoksesta tahnamaista. Levite jähmettyy jääkaapissa veitsellä levitettäväksi joten se saa olla löysää tässä vaiheessa. Kaada levite kulhoon tai kahteen pieneen lasipurkkiin. Säilytä piparilevite jääkaapissa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti