perjantai 27. joulukuuta 2019

Meidän jouluaatto 2019

Jouluaatto valkeni maa vihreänä ja taivas pilvisenä, lumesta tai pakkasesta ei ollut tietoakaan. Keittelin riisipuuroa perheelle aamupalaksi ja leivoin vielä piparijuustokakkua tuliaiseksi joulupäivälle. Aamupäivä kului joulupäivällistä valmistaen ja joululauluja Spotifyilta kuunnellen. Hetkeksi joulutouhut hiljenivät puolilta päivin kun kuuntelin Joulurauhan julistuksen Suomen Turusta. Sitten vielä viime hetken rutistus ennen vieraiden tuloa.




Jouluaaton päivällisellä tarjolla oli perinteisiä ja ei niin perinteisiä jouluruokia. Kovasti tuo meidän joulupöytä on muuttunut vuosien saatossa. Jotenkin sitä itse kaipaa niitä lapsuuden perinneruokia mutta oma perhe halajaa kaikkea muuta. Siispä tänäkin jouluna tein kompromisseja jotta jokaiselle olisi jotakin.





Jouluaaton menu 2019
*
Saaristolaisleipä
Kylmäsavulohi
Lohimousse
Mangorapuherkku
Katkarapuherkku
Herukkasilli
Akvaviittisilli
keitetyt perunat
antipastileikkeleitä
*
Rosolli
Granaattiomena-päärynäsalaatti
Vaahterasiirappiset ruusukaalit
Imelletty perunalaatikko
mausteinen juureslaatikko
Hasselbacan joulujuurekset
joulukinkku
olutsinappi
punasipulihilloke
Joulukana
*
juustotarjotin
*







Harmikseni unohdin kuvata jouluaaton tunnelmia, joten tässä kuvia vain "kylmästä pöydästä". Ruuat valmistin tälläkin kertaa alusta alkaen itse, ainoastaan kalaherkut (lukuunottamatta lohimoussea) olivat Tampereen kauppahallista Kalaherkut Nygrenin - tiskiltä. Jouluaterian makeaksi päätökseksi herkuttelimme esikoisen tekemillä Piparipannacotilla, jotka hän oli koristanut muscavadosokerista keitetyllä kinuskilla, piparinmuruilla ja jäisillä puolukoilla.




 Ilta kului leppoisasti vieraiden seurasta nauttien ja joululahjoja jakaen. Lopuksi keittelimme vielä kahvit ja maistelimme joulusuklaita, pipareita, joulupukin cookeita, joulutorttuja ja piparipullia. Vatsat piukeina oli hyvä mennä illan myöhäisinä tunteina rauhassa joulusaunaan ja nauttia lempeistä löylyistä. Saunan jälkeen ulkona oli alkanut satamaan hiljalleen lunta ja jouluaaton kääntyessä joulupäiväksi olimme saaneet valkoisen joulun 💗




Tästä joulusta rakkaita kiittäen ja kiitollisin mielin, 




Paperivuoka/Katariina



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti