maanantai 26. joulukuuta 2016

Glögi-valkosuklaa Pannacotta

Esikoisen bravuuri on pannacotta eli keitetty kerma, joka on italialainen jälkiruoka. Tähän versioon lisättiin kerman kaveriksi Luomu Intiaanisokeria sekä sulatettua valkosuklaata ja maustamatonta jogurttia...OMG, että siitä tuli hyvää. Jälkiruoka oli ihana lopetus Joulun juhlaillallisen päätteeksi. 







GLÖGI-VALKOSUKLAA PANNACOTTA
8 annosta

TÄYTE
4 liivatetta
4 dl kuohukermaa
3 rkl intiaanisokeria
200 g valkosuklaata
4 dl maustamatonta joghurttia
2 tl vaniljasokeria
GLÖGIKIILLE
4 liivatetta
4 dl glögiä
jäisiä puolukoita


Valmista ensin kermatäyte. Laita liivatteet kylmään veteen noin 10 minuutiksi. Mittaa kattilaan kerma ja intiaanisokeri. Kuumenna kiehumispisteeseen sekoitellen koko ajan ja ota kattila pois liedeltä. Lisää joukkoon liivatteet ja sekoita kunnes ne ovat sulaneet massan joukkoon. Lisää mukaan pieneksi pilkottu valkosuklaa ja sekoittele kunnes suklaa on sulanut. Anna seoksen jäähtyä jonkin aikaa. Lisää mukaan joghurtti ja mausta seos vielä vaniljasokerilla. Kaada valmis täyte annosmaljoihin/laseihin. Anna hyytyä jääkaapissa noin nelisen tuntia.


Valmista kiille. Laita liivatteet kylmään veteen noin 10 minuutiksi. Ota puuolisen desiä glögiä ja kuumenna se mikrossa. Liuota sekaan liivatteet ja yhdisä lopun glögin kanssa. Sekoita hyvin sekaisin. Annostele valmis kiille hyytyneiden pannacottien pinnalle lusikan avulla. Ripottele päälle jäisiä puolukoita. Marjat uppoavat kiilteeseen ja hyytyvät kiilteen joukkoon. Hyydytä jääkaapissa nelisen tuntia tai yön yli.


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti