maanantai 7. marraskuuta 2016

Puolukka-kinuskijälkkäri

Puolukkaa ja kinuskia keksimuruilla ja kreikkalaisella jogurtilla kruunasi tämän vuoden Pyhäinpäivän lounaan. Jälkiruoka on todella helppo tehdä ja maistuu taivaalliselta. Jäiset ja kirpakkaat puolukat sekä makea kinuski vaan sopivat toisiinsa kuin nenä päähän, jogurtin maku tasapainottaa juuri sopivasti ja rapeat keksimurut rouskuvat suussa ihanasti.








PUOLUKKA-KINUSKIJÄLKKÄRI

4 annosta

4 diggestivekeksiä
1-2 dl itsetehtyä tai kaupan valmista kinuskikastiketta
1-2 dl kreikkalaista jogurttia
1 tl vaniljasokeria
noin 2 dl jäisiä puolukoita


Itsetehty kinuskikastike
1 dl kuohukermaa
1 dl fariinisokeria
1/2 tl suolaa


Valmista ensin kinuskikastike. Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja keittele miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia.

Murustele keksit tarjoilukulhojen pohjalle. Lisää päälle kinuskikastike. Sekoita vaniljasokeria kreikkalaiseen jogurttin joukkoon ja lisää se kinuskin päälle. Koristele kulhot kourallisella jäisiä puolukoita.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti