keskiviikko 10. joulukuuta 2014

Luukku 10: Rocky Road- palatKymmenennestä luukusta paljastuu iki-ihanat Amerikkalaiset suklaaherkkupalat Rocky Road -lakritsitoffeet, jotka kätkevät sisäänsä kaikkea: makeaa, suolaista, rapeaa ja pehmeää. Pienikin pala riittää - tai ainakin kaksi.

Rocky Road -paloja on tullut tehtyä jo muutamana vuonna, ainakin jouluksi joskus muulloinkin. Tämä on siitä kiva tarjottava/ruokalahja, että siihen voit laittaa esim. keksinmurusista kuivattuihin hedelmiin, pähkinöistä lakritsiin, riisimuroista rusinoihin...vain mielikuvitus on rajana. Itse olen tykästynyt seuraavaan ohjeeseen:
Rocky Road - palat
n.40 palaa

200 g maitosuklaata
250 g tummaa suklaata
1 prk (n.400 g) sokeroitua kondensoitua maitoa
50 g voita
200 g lakritsipaloja
100 g vaahtokarkkeja
3 dl suolapähkinöitä

Paloittele molemmat suklaat. Sulata suklaat, kondensoitu maito ja voi kattilassa keskilämmöllä välillä sekoittaen. Leikkaa lakritsipalat pariin osaan ja vaahtokarkirt koosta riippuen 2-4 osaan, voit käyttää myös mini vaahtokarkkeja. Sekoita lakritsit, vaahtokarkit ja pähkinät sulaan suklaaseokseen. Kaada massa leikinpaperilla vuorattuun vuokaan (esim.lasagnevuokaan). Anna jähmettyä jääkaapissa vähintään neljä tuntia ja leikkaa paloiksi. Toffee säilyy huoneenlämmössä kuivassa paikassa noin viikon.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti