perjantai 14. kesäkuuta 2019

Valmistujaisjuhla Brunssin merkeissä

Esikoinen valmistui ammattiin kesäkuun alussa. Juhlistimme tärkeää etappia hänen elämässään kutsumalla läheisimmät ystävät ja sukulaiset Sunnuntai Brunssille kotiimme 2.6.2019 🌸
Tässä tunnelmia juhlista.




Kaikki tarjottavat oli suunniteltu 20 hengelle.  Tähän tekstiin kirjaan ylös paljonko tarjottavaa tein ja muita vinkkejä, jotta niistä olisi hyötyä seuraaville kerroille, kun mietin tarjottavien määriä.





 Brunssi menu 
*

Feta-pinaattipiiras
Kinkkupiiras
Hyydytetty Kylmäsavulohikakku
 Broilerivoileipäkakku
Kesäkurpitsa-perunamunakas
Lihapullat
Paahtopaisti Hirvestä
Vihreäsalaatti
Marinoidut punasipulit
 Yrttimarinoitupastasalaatti
Karjalanpiirakat
Patonki
Juustotarjotin
Hedelmät
Suklaamoussekakun
 Pavlova mustikkacurdilla ja marjoilla
Suola-karamelli juustokakku
Appelsiinimehu, Lime-omenajuomma,
Kuohuviini, Kahvi ja Tee

*



Yrttimarinoitupastasalaatin ohje on jo parin vuoden takaa. Valmista basilikasta, öljystä ja valkosipulista marinoitikastike ja lisää se keitetyn pastan joukkoon. Anna maustua yön yli. Lisää joukkoon rucola ja kirsikkatomaatit. Ohje on tehty juhliin kaksinkertaisena.




Vihreä salaatti sisälsi jääsalaattia, ruustinnansalaattia, tummia- ja vihreitä viinirypäleitä, melonia ja kurkkua.




Marinoidut-punasipulit -ohjeen tein nelinkertaisena ja sain niitä yhden litran lasipurkillisen, ehkä hieman liikaa, mutta onneksi ne säilyvät hyvin jääkaapissa.




Broileri-voileipäkakku on meidän perheen luotto voileipäkakku, joka maistuu kaikille. Kakusta riittää 20 hengelle. Täytteinä oli broileria, sipulia, majoneesi ja kermaviiliä sekä toisena täytteena maustekurkkua, paprikaa, tuorejuustoa ja ranskankermaa. Päällinen sai kuiorrutteen Aurinkokuivatusta tuorejuustosta, broileri leikkeleistä, tummista viinirypäleitä, jääsalaatista, herneenversoista ja tummista orvokeista.




Hyydytetty Kylmäsavulohikakku on tehty kaksinkertaisena 28 cm irtopohjavuokaan. Koristeeksi kakku sai lohiruusukkeet ja herneenversot.






Feta-pinaattipiirasta ja Hellapoliisin resptillä tehtyä Kinkkupiirasta tein molempia pellillisen. Tarjolle olisi riittänyt hyvin vain yksi piiras.




Pinaatti-Feta piiraasta tein ensimmäistä kertaa ja pohja sisälsi mm.ruisjauhoja ja perunaa. Piiraasta tuli heti uusi lempparini. Resepti tulossa blogiin myöhemmin.




Mikään juhla ei olisi juhla, jos ei jotain mokaa sattuisi ;-) Myöskään nämä juhlat eivät olleet poikkeus - nimittäin tämä herkullinen Kesäkurpitsa-perunamunakas unohtui uuniin koko brunssin ajaksi. Tein munakkaan ohjeen mukaan muutoin mutta käytin kananmunia 16 kpl ja suolaa 4 tl sekä lisäsin ruokakermaa 2 dl.




Makeina herkkuina tarjolla oli kakkuja. Suola-karamelli juustokakku sai koristeeksi sormisuolaa, joka harmikseni suli heti kakun päälle. Kakun tein 24 cm vuokaan ja yksi kakku riitti hyvin 20 hengelle.




Pavlova kakku sisälsi kaksi 4 valkuaisen marenkipohjaa. Mustikkacurdin tein kaksinkertaisena, joten sain kaikki 8 keltuaista hyvin käytettyä siihen. Vispikermaa käytin 5 dl marenkipohjien väliin ja päälle. Koristeeksi laitoin pensasmustikoiden lisäksi mansikoita ja orvokkeja.






Suklaamoussekakun tein pakasteeseen jo viikkoa ennen juhlaa, ja otin kakun vuorokautta ennen jääkaappiin sulamaan. Keksipohja mehevöityi pakasteessa ja oli jopa parempi kuin normaalisti jääkaapissa säilytetty. Koristeeksi kakku sai syreeninoksat ja Onnittelu-kyltin.


Aiheeseen liittyvä kuva


Kuohuviini valikoitui Alkon myyjän suositusten perusteella, toiveenani oli puolikuiva kuohuviini joka sopisi brunssille.




Juhlat olivat oikein onnistuneet ja vieraat viihtyivät pitkälle iltapäivään.



Kiitos vielä kaikille 
Onnitteluista 
sekä
Erityiskiitos
 paikalla olleille vieraille,
  teitte esikoisen juhlapäivästä täydellisen 

💗






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti