lauantai 8. kesäkuuta 2019

Maisemamakahvilan Raparperipiirakka

Oman maan raparperit houkuttivat leipomaan tämän vuoden ensimmäisen Raparperipiirakan. Lapsuuden maisemien Maisemakahvilan ja kaimani reseptillä leivottu Raparperipiirakka valikoitui tällä kertaa tarjottavaksi eilisille vieraille 💚 






Piirakka on ihanan pehmeä, ja se maistuu makealle sekä kirpakalle yhtäaikaa. Tee ensin murutaikina ja jaa se kahteen osaan, lisää toiseen osaan piimä ja kananmuna, säästä loppu muru pinnalle. Levitä pohjataikina pellille ja lisää raparperit. Tee rahka-sokeri-kananmunaseos, levitä se piiraalle ja viimeistele pinta lopulla murutaikinalla. Paista ja jäähdytä. Nauti sellaisenaan tai jäätelön tai kermavaahdon kera. 







RAPARPERIPIIRAKKA
24 palaa

MURUSEOS
8 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
2 tl ruokasoodaa
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
¼ tl suolaa
250 g voita sulatettuna
POHJATAIKINA
2/3 muruseoksesta
2 dl piimää
1 kananmuna
RAHKATÄYTE
1 l (noin 500 g) raparperipaloja
2 tlk (á 200 g) rahkaa
2 dl sokeria
2 kananmunaa
3 tl vaniljasokeria
PINNALLE
1/3 muruseoksesta


Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Sulata voi ja anna jäähtyä hetken. Huuhtele raparperinvarret ja pilko ne noin sentin viipaleiksi. Raparperia ei tarvitse kuoria. Sekoita muruseoksen kuivat aineet keskenään ja lisää voisula. Nypi seos sormin murumaiseksi. Siirrä seoksesta kolmasosa toiseen kulhoon.
Riko munan rakenne ja sekoita se piimän joukkoon. Lisää piimä-kananmuna-seos 2/3 muruseoksen joukkoon. Sekoita taikinaksi puuhaarukalla. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Ripottele pinnalle raparperinpalat. Riko täytteen kananmunien rakenne haarukalla ja lisää joukkoon rahka, sokeri ja vanljasokeri. Kaada seos raparperien päälle. Ripottele pinnalle loppu muruseos.

Paista piirakkaa 175-asteisen uunin keskitasolla noin 45 minuuttia. Jos pohja jää kosteaksi, siirrä piirakka ritilälle, käännä uuni alalämmölle ja pidä piirakkaa vielä hetki uunissa. Anna piirakan jäähtyä ennen leikkaamista.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti