perjantai 21. kesäkuuta 2019

Juhannuksen jälkiruoka on Piimähyytelö 🍓

Nyt on aika nauttia keskikesän juhlasta, joka tarjoilee juuri nyt parhaintaan. Luonto on nyt kukkeimmillaan. Tänään aattoiltana grillaillaan ja aterian päättää herkullinen Piimähyytelö eli Piimäpannacotta, joka koristellaan oman maan Raparperihillolla ja makeilla mansikkaviipaleilla. Nautitaan juhannusherkuista ja yöttömästä yöstä!








Ihanaa Juhannusta 
kaikille
🍓🌼🍓







PIIMÄHYYTELÖ
4-6 annosta

4 liivatetta
2 dl kuohukermaa
1 1/4 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1/2 l piimää

Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan 5 minuutiksi. Lisää kattilaan kerma, sokeri ja vaniljasokeri. Keitä miedolla lämmöllä, kunnes sokeri on kokonaan liuennut. Ota kattila liedeltä. Purista liivalehdet ja sekoita kuuman kerman joukkoon. Anna jäähtyä hetki. 

Lisää seokseen piimä ja sekoita kunnolla. Jaa seos suoraan annoslaseihin. Anna piimähyytelön hyytyä jääkaapissa muutama tunti. Koristele Raparperihillolla ja mansikoilla. Katso Raparperihillon ohje alta. Hilloa tarvitset jälkiruokaan 1-2 dl eli purkita loppu hillo ja nauti se esim. maustamattomanjogurtin kera.




RAPARPERIHILLO

1 l raparperia 
1/2 dl  vettä
1 dl sokeria

Viipaloi raparperi. Lisää kattilaan raparperit, vesi ja sokeri. Keitä noin 5 minuuttia, kunnes raparperi on soseutunut. Anna jäähtyä yön yli ennen tarjoilua.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti