maanantai 27. helmikuuta 2017

Suola-karamelli juustokakku

Suola-karamelli juustokakkua eli Salted caramel cheesecakea olen jo pitkään haaveillut tekeväni...no, nyt haaveilusta on tullut totta.  Kakku oli todella hyvää sillä se aivan suli suuhun. Tuorejuuston pehmeys ja ripaus sormisuolaa kinuskin päällä sai kakun maistumaan taivaalliselta...tämä kakku hurmasi minut kuten myös perheemme esikoisen.







SUOLA-KARAMELLI JUUSTOKAKKU
10-12 palaa

POHJA
170 g digestive-keksejä
80 g voita
TÄYTE
400 g maustamatonta tuorejuustoa (huoneenlämpöistä)
1½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 rkl appelsiinimehua
ripaus suolaa
2 kananmunaa
1 rkl maissitärkkelystä
KINUSKI
1 dl fariinisokeria
1 2/3 dl kuohukermaa
PÄÄLLE
sormisuolaa

Lämmitä uuni 160 asteeseen. Voitele 20-senttinen irtopohjainen piirakkavuoka tai kakkuvuoka. Murskaa keksit ja sulata voi, sekoita keskenään ja painele vuoan pohjalle ja reunoille. Paista pohjaa noin 12 minuuttia, kunnes se on saanut hieman väriä. Ota uunista ja anna hieman jäähtyä.

Vatkaa tuorejuusto notkeaksi, noin 30 sekuntia, sähkövatkaimella. Lisää sokeri ja vatkaa kuohkeaksi ja tasaiseksi, noin 2 min sähkövatkaimella. Lisää vaniljasokeri, appelsiinimehu ja suola. Sekoita tasaiseksi.

Lisää kananmunat yksitellen ja sekoita jokaisen jälkeen. Lisää lopuksi maissitärkkelys ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Kaada täyte esipaistetun pohjan päälle. Paista 30-35 minuuttia uunin keskitasolla, kunnes pinta ei enää kiillä ja täyte on "pysähtynyt". Anna jäähtyä.

Tee sitten kinuskikerros. Keitä kermaa ja fariinisokeria kattilassa hiljalleen välillä sekoittaen noin 15-20 minuuttia. Kokeile ensin laittaa pisara kinuskia jäähtyneen kakun päälle, jos pisara pitää muotonsa kinuski on valmista. Anna kinuskin jäähtyä noin minuutti ja kaada sitten juustokakun päälle. Tasoita pinta.

Anna kakun olla jääkaapissa yön ylitse. Ripottele sormisuolaa kakun päälle juuri ennen tarjoilua.







3 kommenttia:

  1. Mistähän johtuu, ettei mulla kohonnut lainkaan kuvanlaiseksi. Täytettä on pohjan päällä muutama hassu sentti ja vuoka on kyllä 24cm 🙄

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi. Harmi vaan, kun vastaus tulee näin myöhään. Muistelen, että tein kuvan kakun pienempään vuokaan noin 20 cm jolloin kakusta tuli juurikin korkeempi. Teen korjauksen ohjeeseen.

      Poista
  2. Pitäisikö appelsiinimehua olla deseinä ja kanamunia enemmän?

    VastaaPoista