sunnuntai 16. kesäkuuta 2019

Feta-pinaattipiiras

Feta-pinaattipiiras on klassikko, joka maistuu juhlassa kuin juhlassa. Pohja on maukas ja täytteenä on runsaasti Fetajuustoa. Meillä piiras kuului kesäkuun alussa brunssipöytään esikoisen valmistujaisjuhlissa. Idea piiraaseen löytyi Kruoka sivustolta.









FETA-PINAATTIPIIRAS
pellillinen

RUISPERUNATAIKINA
2 (225 g) perunaa
200 g kylmää voita
3 dl vehnäjauhoja
2 dl ruisjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
2rkl kylmää vettä
TÄYTE
2 pkt (a'200 g) fetajuustoa
2 sipulia
3 valkosipulinkynttä
2 pss (a' 200 g) pakastepinaattia
2 rkl öljyä
3 prk (a' 150 g) ranskankermaa
1 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria
5 kananmunaa


Valmista pohja. Pese, kuori ja raasta raa'at perunat karkeaksi. Nypi voi, jauhot, leivinjauhe ja suola yhteen. Lisää perunaraaste ja vesi, ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina leivinpaperilla vuoratun uunipellin (30 cm x 40 cm) pohjalle ja reunoille jauhotetuin käsin.
Murenna 150 g fetaa pohjataikinalle.

Hienonna sipulit ja kuullota ne pehmeiksi öljyssä. Lisää pinaatti ja paista, kunnes neste on haihtunut. Siirrä pannu pois levyltä. Lisää sekaan ranskankerma, suola ja mustapippuri. Vatkaa munien rakenne rikki ja sekoita täytteeseen. Kaada täyte juuston päälle. Murenna päälle vielä 200 g fetaa. Paista piirakkaa 200 asteessa uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. 

Säilytä jäähtynyt piirakka jääkaapissa ja leikkaa piirakka paloiksi vasta jäähtyneenä, mielellään seuraavana päivänä. Murenna loppu feta piiraan päälle koristeeksi juuri ennen tarjoamista.











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti