keskiviikko 3. lokakuuta 2018

Pullapäivä

Pullapäivää vietetään taas huomenna 4.10. Itseleivottua pullan tuoksua ei kyllä voita mikään. Pullan leipominen on hauskaa ja helppoa. Sillä pullataikinasta saa leivottua monenlaisia pullia, yksinkertaisimmillaan pullaa maustavat vain voinokare tai sokeri, tai pullan voi maustaa kanelista suklaaseen, kinuskista pähkinään, hillosta tuorejuustoon. Makuja on monia, samoin muotoja. Ja kuka voikaan vastustaa vastaleivottua pullaa?




Kokosin tähän postaukseen pullapäivän kunniaksi lempipullaohjeeni. Yksi ihan ehdoton suosikkini on Amerikkalaiset-kanelipullat eli Cinnamon rollsit, ne ovat kanelitäytteisiä kierrepullia joissa koko komeus kuorrutetaan tuorejuustolla.




Kanelipullaa voit leipoa myös maidottomana/vegaanisena vaihtamalla maitotuotteet maidottomiksi. 
Vegaanisten korvapuustien ohjeen löydät täältä.




Uunimunkit ovat nousseet yhdeksi suosituimmaksi ohjeeksi blogissani. Munkit ovat ihanan pehmeitä sisältä ja päältä sopivan rapsakoita vaikka ne onkin valmistettu ilman uppopaistamista. Suosittelen testaamaan myös näitä herkkuja.




Pullalle voit leipoa myös eri muotoja. Viime vuonna pullapäivän kunniaksi leivoin kanelisen Tähtipullan. Ohjeen voit katsoa täältä.





Minulla on ollut myös perinteenä leipoa jouluksi Stollenkranssi joka on alkuperältään saksalainen joulupulla. Stollen saa mehevän makunsa pähkinäsuklaasta ja marsipaanista. Pääsiäiseksi leivon yleensä rahkapullaa, joko persikkaisia rahkapullia tai koko pellillisen sitruunarahkapiirakkaa








Lisää pullareseptejä voit katsoa blogini sivunpalkin tunniste kohdasta pulla. 




Pullapäivä voi olla jokapäivä


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti