tiistai 30. lokakuuta 2018

Halloweenin Monsterikakku

Tiikerikakun isoveli Puumakakku muuttui Halloweenin kunniaksi Monsterikakuksi koristeita lisäämällä.  Puumakakku saa makunsa lakusta ja limestä. Halloweenin Monsterikakku kuorrutetaan laku- ja tomusokerikuorrutteella ja viimeistellään syötävillä koristesilmillä. VINKKI! Jos haluat tehdä vain Puumakakun jätä tomusokerikuorrute ja koristesilmät lisäämättä, voit myös tehdä lakukuorrutteen kaksinkertaisena











MONSTERIKAKKU
15 palaa

200 g laktoositonta margariinia
2 1/2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
3 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 dl ruokakermaa
10 turkinpippurimakeista
2 (a'19 g) Kick-lakritsitoffeepatukkaa
2 rkl kaakaojauhetta
2 limeä
LAKUKUORRUTE
1 dl kuohukermaa
5 (a'19 g) Kick-lakritsitoffeepatukkaa
ORANSSIKUORRUTE
1 1/2 dl tomusokeria
1/2 rkl vettä
keltaista ja punaista geeliväriä
KORISTELU
erikokoisia syötäviä koristesilmiä



Ota margariini huoneenlämpöön tuntia ennen leipomista. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja korppujauhota noin 1 1/2 litran vetoinen rengaskakkuvuoka.

Vaahdota pehmeä rasva ja sokerit. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Sekoita toisessa kulhossa jauhot ja leivinjauhe ja siivilöi taikinaan. Sekoita tasaiseksi. Mittaa kattilaan 3 rkl kermaa ja laita sivuun odottamaan. Sekoita loppu kerma taikinaan.

Rouhi salmiakkimakeiset. Kuumenna kermatilkka kattilassa. Lisää makeisrouhe ja 2 paloiteltua lakritsipatukkaa. Sekoita sileäksi, lisää kaakaojauhe. Ota kakkutaikinasta 1/3 toiseen kulhoon. Sekoita lakritsi-kaakaoseos siihen.

Pese limet, raasta kuoret ja purista mehu. Sekoita mehu ja kuoriraaste vaaleaan taikinaan.
Levitä puolet vaaleasta taikinasta vuokaan. Lusikoi tumma taikina sen päälle ja loput vaaleasta taikinasta pinnalle. Raidoita kakku työntämällä haarukalla muutamia kertoja taikinan läpi. Paista kakkua uunin alatasolla noin 50–60 minuuttia. Varmista kypsyys tikulla. Kun taikinaa ei tartu tikkuun, kakku on kypsä.

Jäähdytä ja kumoa kakku. Keitä kuorrute kermasta ja paloitelluista lakritsipatukoista. Anna kuorrutteen jäähtyä haaleaksi. Valmista sillä aikaa tomusokerikuorrute. Sekoita kaikki ainekset keskenään, kuorrutteen on hyvä olla valuvaa muttei liian vetelää. Levitä ensin lakukuorrute ja sen päälle oranssinen tomusokerikuorrute. Viimeiste  koristesilmillä. Anna kuorrutteiden jähmettyä ennen kakun leikkaamista.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti