sunnuntai 27. toukokuuta 2018

Vegaaniset Korvapuustit

Perus-korvapuusti-ohje muuttui ton-ton-ohjeeksi, koska halusin tehdä maidottoman ja munattoman pullataikinan. Rasva on kasvirasvapohjaista ja maidon tilalle vaihdoin kaurajuoman. Korvapuusteista tuli NIIN ihanan pehmeitä ja kanelisia, että olisi tehnyt mieli syödä niitä yksi jos toinenkin.














VEGAANISET KORVAPUUSTIT
25 kpl

5 dl kaurajuomaa
2 pss (11g) kuivahiivaa
2 dl ruokosokeria
4 tl kardemummaa
1 tl suolaa
noin 13 dl vehnäjauhoja
125 g kasvirasvalevite 70%
TÄYTE
50 g kasvirasvalevite 70 %
1 dl ruokosokeria
noin 2 rkl kanelia
VOITELU
1/4 dl rypsiöljyä
1/2 dl vettä
PINNALLE
raesokeria

Lämmitä neste 42-asteiseksi eli hieman kädenlämpöä lämpimämmäksi. Sekoita kuivahiiva pieneen määrään jauhoja ja lisää se lämpimään nesteeseen. Sekoita joukkoon sokeri, kardemumma ja suola. Alusta jauhot taikinaan vähitellen. Lisää loppuvaiheessa kasvirasvalevite. VINKKI! Taikina saa jäädä pehmeäksi. Alusta taikinaa noin 5 minuttiia, kunnes se on kimmoisaa ja irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Jätä taikina kohoamaan leivinliinan alle lämpimään paikkaan noin 30 minuutiksi tai kunnes taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi.

Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle työpöydälle ja vaivaa ilmakuplat pois. Jaa taikina kahtia ja kaulitse taikinapaloista 60x40 suorakaiteen muotoiset levyt. Levitä pehmeä kasvirasvalevite taikinan pintaan ja ripottele sokeri ja kaneli pintaan. Kääri levy rullalle pitkältä sivulta alkaen, jätä saumakohta alle.

Leikkaa hieman vinoin viilloin 16 palaan. Nosta palat pystyyn kapeampi puoli ylöspäin. Paina sormilla palojen kapea kärki alas niin että leikkauspinnat nousevat ylös. Kohota pullia leivinpaperin päällä uunipellillä noin 15 minuuttia.

Voitele korvapuustit rypsiöljyn ja veden seoksella ja ripottele pinnalle raesokeri. Paista pullat uunin keskitasolla 225 asteessa 8-10 minuuttia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti